Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Καλά νέα από την Omicron – Πιο ήπια σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές covid

ΠΟΥ: Καλά νέα από την Omicron – Πιο ήπια σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές covid
Παραμένει όμως απειλή για τις χώρες όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο λέει ο ΠΟΥ

Για καλά νέα σχετικά με την παράλλαξη Omicron κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος επικαλούμενος διάφορες επιστημονικές μελέτες επισημαίνει πως η Omicron είναι πιο ήπια σε σχέση με τις άλλες παραλλάξεις.
«Βλέπουμε πως όλο και περισσότερες μελέτες επισημαίνουν ότι η Omicron μολύνει το άνω τμήμα του σώματος.
Αντίθετα με τις άλλες (παραλλαγές), που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή πνευμονία» υποστήριξε ο Abdi Mahamud, Διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «καλά νέα».
Ωστόσο πρόσθεσε πως η υψηλή μεταδοτικότητα της Omicron σημαίνει ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε διάστημα εβδομάδων σε πολλά μέρη, δημιουργώντας μια απειλή σε χώρες στις οποίες υψηλό ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, ενώ τόνισε πως η Νότια Αφρική αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς έχει νεαρό πληθυσμό.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανάγκη για ένα εμβόλιο ειδικά για την Omicron, ο Mahamud δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο, ενώ σημείωσε πως τα εμβόλια Sinopharm και Sinovac παρέχουν υψηλή προστασία έναντι της Omicron για σοβαρή νόσηση και εισαγωγή στο νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης