Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Ξεπέρασε το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση

tags :
Apple: Ξεπέρασε το φράγμα των 3 τρισ. δολαρίων η κεφαλαιοποίηση
Apple: Σε νέο υψηλό η μετοχή
Σχετικά Άρθρα

Η Apple έγινε σήμερα 3/1 η πρώτη εταιρεία στον κόσμο της οποίας η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια/.
Ειδικότερα, η μετοχή της εταιρείας σκαρφάλωσε νωρίτερα μέχρι τα 182,88 δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ στην πρώτη συνεδρίαση του 2022 και οδηγώντας την εταιρεία πάνω και από το επίπεδο των 3 τρισ. δολ.
Ο τίτλος της Apple έκλεισε τελικά με κέρδη 2,5% στα 182,01 δολάρια.
Το ορόσημο είναι ως επί το πλείστον συμβολικό, αλλά δείχνει ότι οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για τη μετοχή της Apple και την ικανότητά της να αναπτύσσεται.
Η Apple παρουσίασε ετήσια ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων της στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 29% σε ετήσια βάση.
Ενώ το iPhone εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μοχλός πωλήσεων, η δραστηριότητα υπηρεσιών της Apple αυξήθηκε κατά 25,6% σε ετήσια βάση και απέφερε έσοδα άνω των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Τον Δεκέμβριο 2021 η  Morgan Stanley αύξησε το στόχο τιμής της εταιρείας για την Apple από 164 δολάρια σε 200 δολάρια, υποστηρίζοντας ότι νέα προϊόντα όπως η εικονική πραγματικότητα και τα ακουστικά επαυξημένης πραγματικότητας δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί στην τιμή της μετοχής.

Η Huberty είπε επίσης ότι αναμένει ότι τα έσοδα της Apple από το App Store θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις της Morgan Stanley για το τρίμηνο και ότι η Apple θα στείλει 83 εκατομμύρια μονάδες κατά τη διάρκεια του τριμήνου Δεκεμβρίου, 3 εκατομμύρια περισσότερα από ό,τι αναμενόταν.

2022-01-03_09-53-55.jpg

Η Apple πούλησε 27 εκατομμύρια ζεύγη του νεότερου μοντέλου AirPods της κατά τη διάρκεια των εορτών, αυξάνοντας κατά 20% από έτος σε έτος την επιχείρηση φορητών συσκευών της Apple κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δήλωσε ο αναλυτής Ming-Chi Kuo της TFI Asset Management Limited.
Οι επενδυτές στράφηκαν επίσης στην Apple ως ασφαλές καταφύγιο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αβεβαιότητας της αγοράς, χάρη στον ισχυρό ισολογισμό και τις εκπληκτικές ταμειακές ροές της, τις οποίες χρησιμοποιεί για επενδύσεις σε νέα προϊόντα, επαναγορές μετοχών και για επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους μέσω μερισμάτων.
Η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία που εισήχθη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ που σημείωσε κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια της ενδοημερήσιας διαπραγμάτευσης στις 2 Αυγούστου 2018.
Η αποτίμησή της έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα, στις 19 Αυγούστου 2020.

2022-01-03_10-47-23.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης