Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία λόγω Omicron - Veran (υπ.Υγείας): Συζητάμε για 4η δόση

Περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία λόγω Omicron - Veran (υπ.Υγείας): Συζητάμε για 4η δόση
Ο Ιανουάριος θα είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τα νοσοκομεία είπε ο Veran
Σχετικά Άρθρα

Νέα περιοριστικά ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 3/1 στη Γαλλία, η οποία μαστίζεται από την επέλαση της παράλλαξης Omicron που προκαλεί καθημερινά πάνω από 100.000 κρούσματα.
Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η έκρηξη κρουσμάτων, καθίσταται υποχρεωτική από σήμερα 3/1 η τηλεργασία για τρεις ημέρες την εβδομάδα για εκείνους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που μπορούν να το κάνουν, οι δημόσιες συναθροίσεις περιορίζονται σε 2.000 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και σε 5.000 σε ανοιχτούς – εξωτερικούς χώρους, η κατανάλωση φαγητών και ποτών απαγορεύεται τόσο σε ταξίδια μακρινών αποστάσεων όσο και σε σινεμά, θέατρα και αθλητικές εγκαταστάσεις ενώ στα μπαρ και στα εστιατόρια επιτρέπονται πλέον μόνο καθήμενοι πελάτες.
Τα νέα αυτά μέτρα θα διαρκέσουν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες με κύριο στόχο να περιοριστεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση του ιού και ιδιαίτερα του στελέχους της Omicron.

Προς 4η δόση

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο France Inter ο υπουργός Υγείας, Olivier Veran υποστήριξε ότι ήδη στη Γαλλία συζητείται το σενάριο χορήγησης μιας τέταρτης δόσης.
«Το συζητάμε με επιστήμονες.
Συζητάμε το ενδεχόμενο μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου στον απόηχο της απόφασης του Ισραήλ» τόνισε ο Veran, υπογραμμίζοντας πως ο Ιανουάριος θα είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας για τα νοσοκομεία και όλους τους φορείς υγειονομικής περίθαλψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης