Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: «Κλείδωσε» η χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς

Ισραήλ: «Κλείδωσε» η χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης είχε αναβληθεί προ ημερών προκειμένου να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα

Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ θα προσφέρει τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες του άνω των 60 ετών και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του εβραϊκού κράτους Naftali Bennett, εν μέσω έκρηξης των λοιμώξεων από τη μετάλλαξη Omicron, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg και η Jerusalim Post την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.
Ο Bennett ανακοίνωσε ότι ο κορυφαίος αξιωματούχος υγείας της χώρας, μελετώντας τα δεδομένα, ενέκρινε τελικώς τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, η οποία είχε αναβληθεί προ ημερών προκειμένου να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα.

Θα μολυνθεί το πάνω από το 40% του πληθυσμού

Έως και τέσσερα εκατομμύρια Ισραηλινοί - πάνω από το 40% του συνολικού πληθυσμού του Ισραήλ - θα μπορούσαν να καταλήξουν να μολυνθούν από την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού, δήλωσε κορυφαίος ιατρικός εμπειρογνώμονας και σύμβουλος της κυβέρνησης νωρίτερα εκείνη την ημέρα, καθώς η χώρα συνέχιζε να καταγράφει μια άνευ προηγουμένου αύξηση σε περιπτώσεις κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Eran Segal του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, μέσα σε τρεις εβδομάδες, δύο έως τέσσερα εκατομμύρια Ισραηλινοί θα μολυνθούν από τον COVID-19.

Αδύναμοι οι περιορισμοί

«Σε εθνικό επίπεδο η μαζική μόλυνση είναι αναπόφευκτη», έγραψε ο Segal στο Twitter.
«Οι τρέχοντες περιορισμοί είναι πολύ αδύναμοι υπό το φως ενός τόσο μεταδοτικού ιού».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα εμβόλια συνέχισαν να είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι  της σοβαρής νόσησης.
«Σε αομικό επίπεδο μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου», είπε ο Segal.
«Το εμβόλιο και η αναμνηστική δόση προστατεύουν άριστα από σοβαρή νοσηση», συμπλήρωσε.

Κορύφωση των νέων κρουσμάτων +200%

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατέγραψε σχεδόν 27.000 νέα κρούσματα, σημειώνοντας αύξηση 200% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2021, εντοπίστηκαν 5.500 νέοι φορείς του ιού - τρεις φορές περισσότεροι από την προηγούμενη Παρασκευή - με σχεδόν το 4% των τεστ να επιστρέφουν θετικό αποτέλεσμα.
Επιπλέον 4.200 εντοπίστηκαν το Σάββατο (1/1), με σχεδόν 100.000 τεστ - αριθμός παρόμοιος με αυτούς των προηγούμενων καθημερινών, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνήθως και τα δύο στοιχεία παραμένουν πολύ χαμηλότερα.
Ο αριθμός των νοσούντων βαριά  αυξήθηκε επίσης.
Από το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2021, ήταν 114.
Το μεγαλύτερο μέρος των δύο τελευταίων εβδομάδων ο αριθμός κυμαινόταν μεταξύ 80 και 90..
Ο Segal σημείωσε ότι τα τρέχοντα δεδομένα στο Ισραήλ φάνηκε να επιβεβαιώνουν ότι η Omicron είναι πράγματι λιγότερο «βίαιη» από την Delta.
«Πρώιμα αλλά ενθαρρυντικά δεδομένα λιγότερων (~10) καθημερινά βαρέως πασχόντων ασθενών σε σύγκριση με τη Delta (~70) σε παρόμοια ποσοστά κρουσμάτων», έγραψε στο twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης