Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία Ρutin με Erdogan σε μία κρίσιμη περίοδο - Συμφωνία για στενή ρωσοτουρκική συνεργασία σε όλα τα μέτωπα

Σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία Ρutin με Erdogan σε μία κρίσιμη περίοδο - Συμφωνία για στενή ρωσοτουρκική συνεργασία σε όλα τα μέτωπα

Κρίσιμο θεωρήθηκε στη τωρινή συγκυρία ότι η Τουρκία αποτελεί μέρος του ΝΑΤΟ

Σχετικά Άρθρα

Tηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 είχαν ο Pώσος Πρόεδρος και ο Τούρκος ομόλογός του προκειμένου να συζητήσουν σημαντικά περιφερειακά και διεθνή θέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου και πηγές της Τουρκικής προεδρίας στα εγχώρια ΜΜΕ.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «αφού αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ο Vladimir Putin και ο Recep Tayyip Erdogan συνόψισαν τα κύρια αποτελέσματα της διμερούς συνεργασίας τους και επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εντείνουν περαιτέρω την αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Εξετάστηκαν επίσης διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών προτάσεων για την κατάρτιση νομικά δεσμευτικών συμφωνιών, που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της κατάστασης στην Υπερκαυκασία και των θεμάτων που αφορούν στη Συρία και τη Λιβύη».

Ενίσχυση των σχέσeων

Η τουρκική προεδρία, με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, σημειώνει για την τηλεφωνική επικοινωνία:
«Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας,
Κατά τη διάρκεια της κλήσης συζητήθηκαν τα βήματα που θα ενισχύσουν τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας. Εξετάστηκαν οι διεθνείς εξελίξεις και τα περιφερειακά θέματα, ιδίως ο Καύκασος, η Συρία και η Λιβύη.
Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας σε όλους τους τομείς».

Nagorno-Karabakh, Λιβύη και S-400

Στα δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι η Τουρκία και η Ρωσία έχουν σφυρηλατήσει στενή συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της άμυνας παρά τον ανταγωνισμό στη Συρία καθώς και στις συγκρούσεις στη Λιβύη και το Nagorno-Karabakh, όπου οι δύο περιφερειακές δυνάμεις ήταν επίσης σε αντίπαλες πλευρές.
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-400 το 2019, προκαλώντας κυρώσεις από τις ΗΠΑ κατά των αμυντικών της βιομηχανιών και προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον για περαιτέρω δράση εάν αγοράσει περισσότερο ρωσικό εξοπλισμό».
 Δαιλυ_Sabah.PNG

1
τςεεεεεεεεε.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης