Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Marine Le Pen πέτυχε να κατέβει η σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου στo Παρίσι

Γαλλία: Η Marine Le Pen πέτυχε να κατέβει η σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου στo Παρίσι

«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου, μια όμορφη πατριωτική νίκη στην αρχή του 2022», δήλωσε η Marine Le Pen

Σχετικά Άρθρα

Μια μεγάλη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία είχε αναρτηθεί στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 προκειμένου να σηματοδοτήσει την έναρξη της εξάμηνης προεδρίας της Γαλλίας στην ΕΕ ααιρέθηκε, αφού προκάλεσε την οργή δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών ηγετών, μεταδίδει το Reuters τη Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022.
Ο νεότερος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune, ο οποίος την Παρασκευή (31/12) είχε δηλώσει ότι η σημαία θα παραμείνει για «αρκετές ημέρες», σημείωσε ότι αφαιρέθηκε όπως είχε προγραμματιστεί.

Η υποχώρηση…

«Είχε προγραμματιστεί ότι η σημαία θα κατέβαινε αυτή την Κυριακή, δεν είχαμε καθορίσει ακριβή ώρα», δήλωσε ο Beaune στο ραδιόφωνο France Inter.
Ο ίδιος απέρριψε την ιδέα ότι η κυβέρνηση υποχώρησε, αφού η ηγέτιδα της ακροδεξιάς Marine Le Pen δήλωσε το Σάββατο (1/1) ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας για να αφαιρεθεί η σημαία της ΕΕ.

«Πατριωτική νίκη»

«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αφαιρέσει τη σημαία της ΕΕ από την Αψίδα του Θριάμβου, μια όμορφη πατριωτική νίκη στην αρχή του 2022», δήλωσε η Le Pen την Κυριακή.
«Δεν υποχωρήσαμε, δεν υπήρξε καμία αλλαγή σχεδίου.
Το πεπρωμένο της Γαλλίας είναι στην Ευρώπη», απάντησε με δηλώσεις του ο Beaune.
Υπογράμμισε ότι η Marine Le Pen και άλλοι ηγέτες έκαναν λάθος όταν είπαν ότι η σημαία της ΕΕ αντικατέστησε τη γαλλική σημαία, καθώς η τελευταία δεν είναι μόνιμα αναρτημένη στην Αψίδα του Θριάμβου.

Εκλογική αναμέτρηση

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος δεν έχει ακόμη δηλώσει αν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή τον Απρίλιο, νίκησε τη Marine Le Pen στον δεύτερο γύρο του 2017 με ποσοστό 66%-34%.
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει ρεβάνς μεταξύ των δύο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, με τον Macron να αναμένεται να κερδίσει και πάλι, αν και με μικρότερη διαφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης