Τελευταία Νέα
Διεθνή

Statens Serum Institut: Σαρώνει τους πλήρως εμβολιασμένους η Omicron – Ακόμη υψηλότερα τα ποσοστά μόλυνσης, με την 3η δόση

Statens Serum Institut:  Σαρώνει τους πλήρως εμβολιασμένους η Omicron – Ακόμη υψηλότερα τα ποσοστά μόλυνσης, με την 3η δόση
Πρόκειται για μία ακόμη επαναβεβαίωση μελετών, που διενεργήθηκαν σε Γερμανία και ΗΠΑ που καταδεικνύουν, πως τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης εντοπίζονται σε εμβολιασμένα άτομα
Σχετικά Άρθρα

Μία νέα αποκαλυπτική μελέτη , που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, και το Statens Serum Institut (SSI) επιβεβαιώνει, πως η μετάλλαξη Omicron εξαπλώνεται ταχέως χάρη στην ικανότητά της να αποφεύγει τα εμβόλια ενώ συντριπτικά τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης εντοπίζονται μεταξύ των εμβολιασμένων.
Πρόκειται για μία ακόμη επαναβεβαίωση μελετών, που διενεργήθηκαν σε Γερμανία και ΗΠΑ που καταδεικνύουν, πως τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης εντοπίζονται σε εμβολιασμένα άτομα.
Η μελέτη, που διενεργήθηκε σε νοικοκυριά της χώρας και η οποία δεν αξιολογηθεί από ομοτίμους, εξέτασε επίσης την επίδραση του εμβολιασμού σε σχέση με τη μόλυνση μίας οικογένειας.
Βάσει της έρευνας τον Δεκέμβριο του 2021 τα περισσότερα κρούσματα ήταν της μετάλλαξης Omicron
Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν ότι η ταχεία εξάπλωση του Omicron μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην ανοσοδιαφυγή παρά σε μια εγγενή αύξηση στη βασική μεταδοτικότητα.
Μεταξύ 11.937 νοικοκυριών (2.225 με την Omicron), εντοπίστηκαν 6.397 δευτερογενείς λοιμώξεις (SAR) κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακολούθησης 1-7 ημερών.
Τα ποσοστά μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων, που είχαν μολυνθεί από την Omicron, ήταν τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους,
Ειδικότερα, βρέθηκαν 1,17 (95% CI: 0,99-1,38) φορές υψηλότερες SAR για τους μη εμβολιασμένους, 2,61 φορές (95% CI: 2,34-2,90) υψηλότερες για πλήρως εμβολιασμένους και 3,66 (95%-CI: 2,65-5,05) φορές υψηλότερες για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με αναμνηστική δόση.
Τα στοιχεία αυτά επαναβεβαιώνουν τις ισχυρές ενδείξεις ανοσοδιαφυγής της Omicron αλλά και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας που έχει στα εμβολιασμένα άτομα.

Επιβεβαίωση της έκθεσης του Robert Koch Institute,

Εξάλλου τα νέα στοιχεία, που κυκλοφόρησαν την τελευταία εβδομάδα του 2021 δείχνουν ότι το 96% των νέων ασθενών με κορωνοϊό Omicron ήταν προφανώς «πλήρως εμβολιασμένοι», ενώ τα μη εμβολιασμένα άτομα αντιπροσώπευαν μόνο το 4% των μολύνσεων.
Από τους 4.206 ασθενείς στη μελέτη του Robert Koch Institute, στους 4.020 είχαν εμβολιαστεί κατά του COVID-19, ενώ μόνο 186 άτομα ήταν ανεμβολίαστα.
Η έκθεση του Ινστιτούτου Robert Koch που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει ότι το 95,58% των περιπτώσεων με την μετάλλαξη Omicron στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένα (28% από αυτά είχαν «λάβει ενισχυτική δόση»), ενώ μόλις το 4,42% είναι ανεμβολίαστο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι εμβολιασμένος κατά 71,1%.
Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν από το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), μια γερμανική ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία και ερευνητικό ινστιτούτο που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και την πρόληψη ασθενειών.
Το Robert Koch Institute σημείωσε ότι η έκθεση είναι σε «συντομότερη μορφή» λόγω ορισμένων «ελλιπών δεδομένων», αλλά επιβεβαίωσε ότι «παρόλα αυτά παρέχεται μια βασική αξιολόγηση της γενικής επιδημιολογικής κατάστασης».
rki_BN.png

Τα ίδια ευρήματα και στις ΗΠΑ

Τα ευρήματα στη Γερμανία φαίνεται να είναι παρόμοια με τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), τα οποία διαπίστωσαν ότι η παραλλαγή Omicron είχε μολύνει συντριπτικά άτομα που είχαν εμβολιαστεί για τον COVID-19 έως και 80%.
Καθώς υπάρχουν περισσότερα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν μπορούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της εξαιρετικά ήπιας παραλλαγής Omicron και να αποτρέψουν τη μόλυνση των εμβολιασμένων ατόμων, τα κράτη σε όλο τον κόσμο προωθούν την λύση των περισσότερων δόσεων και εφαρμόζουν εκ νέου περιορισμούς για την πανδημία μαζικά στους πληθυσμούς.

Προειδοποιεί το Ισραήλ


Στο Ισραήλ, επιστήμονες προειδοποιούν τώρα ότι πάρα πολλές ενέσεις εμβολίων μπορεί να προκαλέσουν «κούραση του ανοσοποιητικού συστήματος» και στην πραγματικότητα να θέσουν σε κίνδυνο την ικανότητα του σώματος να καταπολεμήσει τον ιό , καθώς αποφασίστηκε να χορηγηθεί 4η ενισχυτική δόση ειδικά σε όσους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.
Στην Ολλανδία, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να χορηγήσουν έως και έξι δόσεις εμβολίου για τον Covid 19.
«Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ισχυρίζεται ότι το 89% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, με το 85,9% να έχει λάβει δύο δόσεις και το 20% να έχει ήδη λάβει την πρώτη αναμνηστική.
Προφανώς τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετά για να σταματήσει τον COVID-19 και η μόνη λύση είναι περισσότερα εμβόλια
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αναφερόμενα κρούσματα COVID-19 έχουν σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ αύξησης σε ημερήσια βάση από οποιαδήποτε χώρα.
Αφού εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν για τον κορωνοϊό, με δεκάδες εκατομμύρια από αυτά τα άτομα να λαμβάνουν «ενισχυτικές» ενέσεις, οι ΗΠΑ αναφέρουν τώρα 484.377 νέα κρούσματα COVID-19.
sars.JPG

Διαβάστε την έρευνα του Statens Serum Institut εδώ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης