Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρό μήνυμα ΠΟΥ στη Δύση: Ο εθνικισμός και το στοκάρισμα εμβολίων» έφεραν τη μετάλλαξη Omicron

Σκληρό μήνυμα ΠΟΥ στη Δύση: Ο εθνικισμός και το στοκάρισμα εμβολίων» έφεραν τη μετάλλαξη Omicron
«Αν τερματίσουμε την ανισότητα, τερματίζουμε την πανδημία»

Μια σκληρή διαπίστωση, αλλά και μια αισιόδοξη πρόβλεψη για το 2022, αναφορικά με τον κορονοϊό επιφύλασσε στο τελευταίο μήνυμα πριν την εκπομπή του 2021, ο επικεφαλής του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tentros Antanom.
Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δηλώνει αισιόδοξος ότι η πανδημία του κορονοϊού θα νικηθεί το 2022, υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες θα συνεργαστούν για να περιορίσουν την εξάπλωσή του. Σε αυτό το πλαίσιο προειδοποιεί πως πρέπει να ηττηθεί «ο στενός εθνικισμός και το στοκάρισμα εμβολίων».
«Ο στενός εθνικισμός και η στοκάρισμα εμβολίων από ορισμένες χώρες υπονόμευσαν την ισότητα και δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον» είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Αν τερματίσουμε την ανισότητα, τερματίζουμε την πανδημία»

Τη διαπίστωση αυτή έχει επαναλάβει ξανά στο παρελθόν ο οργανισμός, που απηύθηνε πολλάκις έκκληση στις χώρες της Δύσης να πάψουν τα προγράμματα τρίτης και τέταρτης δόσης εμβολίου και να φροντίσουν ώστε να εμβολιαστούν οι φτωχότερες χώρες.

«Όσο συνεχίζεται η ανισότητα, τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι εξέλιξης του ιού με τρόπους που δεν μπορούμε να προλάβουμε ή να προβλέψουμε», είπε ο Αντάνομ. Η πρακτική αυτή σύμφωνα με τον ΠΟΥ δίνει την ευκαιρία στον ιό να μεταλλάσσεται και έτσι διαιωνίζεται η πανδημία.

«Αν τερματίσουμε την ανισότητα, τερματίζουμε την πανδημία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του επικεφαλής του οργανισμού έρχεται δύο χρόνια μετά την πρώτη κοινοποίηση στον ΠΟΥ κρουσμάτων ενός άγνωστου στελέχους πνευμονίας στην Κίνα. Σήμερα, ο κορονοϊός είναι υπεύθυνος για 287 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 5,5 εκατομμύρια θανάτους ανά τον κόσμο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης