Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από το Hebrew University: Αναμένονται 1.000 έως 2.800 βαριά ασθενείς έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ λόγω Covid

Σοκ από το Hebrew University: Αναμένονται 1.000 έως 2.800 βαριά ασθενείς έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ λόγω Covid
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αναμένονται 1.000 έως 2.800 σοβαρά ασθενείς έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Σοκ και δέος προκαλούν οι εκτιμήσεις του Hebrew University του Εβραικού Πανεπιστημίου, από τα εγκυρότερα στο Ισραήλ καθώς έχει μεγάλη συμμετοχή στις μελέτες και έρευνες για τον Covid 19.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αναμένονται 1.000 έως 2.800 σοβαρά ασθενείς έως τα τέλη Ιανουαρίου στο Ισραήλ.
Ως μέτρο σύγκρισης σήμερα στο Ισραήλ υπάρχουν σχεδόν 128 βαριά ασθενείς εκ των οποίων 94 βαριά και 34 διασωληνωμένοι....

Επίσης ο ρυθμός αναπαραγωγής, ή ο αριθμός «R», αυξήθηκε στο 1,62 λόγω της επιθετικής μετάλλαξης Omicron και μπορεί να φθάσει έως το 4.
Οι εκτιμήσεις αυτές ταυτίζονται με τις απόψεις στρατιωτικών του Ισραήλ που προειδοποιούν ότι «το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει», ανέφερε ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου της IDF στο Ισραήλ Reli Margalit.
«Θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν παρόλο που η κατάστασή τους θα απαιτήσει νοσηλεία.
Τα νοσοκομεία μας θα φτάσουν σε μια νέα δραματική πραγματικότητα που δεν υπήρξε ποτέ στο κράτος του Ισραήλ»
To εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά τα αναφέρουν κορυφαίοι επιστήμονες στο Ισραήλ που πρωτοστατεί στον εμβολιασμό με το 70% του πληθυσμού εμβολιασμένο, 85% στις κρίσιμες ηλικίες και με 45% των πολιτών επίσης στις κρίσιμες ηλικίες να έχουν πραγματοποιήσει και την 3η ενισχυητική δόση.
Εάν μια τόσο εμβολιασμένη χώρα προβλέπει χάος... τότε οι κυβερνήσεις του κόσμου θα πρέπει ριζικά να αναθεωρήσουν τις πολιτικές τους, κάτι έχει πάει πολύ λάθος και σίγουρα τα εμβόλια δεν είναι η μαγική λύση, επίσης μέτρα όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει άμεσα να καταργηθούν ως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.

Σοκάρει το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο

Σε έκθεση του το Εβραϊκό Πανεπιστημίο εκτιμά ότι θα υπάρχουν περίπου 200 σοβαροί ασθενείς μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς τα νοσοκομεία του Ισραήλ προετοιμάζονται για κύμα ασθενών.
Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα νοσοκομεία του Ισραήλ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν από 1.000 έως 2.500 ή και 2.800 ασθενείς με COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με έκθεση του καθηγητή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, Yinon Ashkenazi (Γινόν Ασκενάζι).
Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, θα υπάρχουν από 15.000 έως 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα Omicron και 200 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε η έκθεση.
Έως τις 19 Ιανουαρίου ο αριθμός των σοβαρών ασθενών θα αυξηθεί μεταξύ 250 και 650 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου σε 1.000 στο καλύτερο σενάριο και 2.800 στο χειρότερο, αναφέρει η έκθεση.

Στο σενάριο που έχει επεξεργαστεί η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι ότι ο αριθμός των καθημερινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα κορυφωθεί σε περίπου δυόμισι εβδομάδες και ο αριθμός των σοβαρών ασθενών θα κορυφωθεί σε περίπου 3,5 έως 4 εβδομάδες, ανέφερε το ισραηλινό δίκτυο ενημέρωσης KAN.
Τα βήματα που γίνονται για την προετοιμασία για το κύμα περιλαμβάνουν προετοιμασία για εκατοντάδες νοσηλείες στο σπίτι. επιτάχυνση της προσθήκης 90 κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, οι οποίες επρόκειτο να προστεθούν μέχρι το τέλος του 2022, προσθήκη προσωπικού σε γηροκομεία και μεταφορά προσωπικού σε θαλάμους COVID από άλλους θαλάμους νοσοκομείων.

Σοκάρουν και οι εκτιμήσεις στρατιωτικών για τον Covid 19 στο Ισραήλ

Ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου της IDF στο Ισραήλ Reli Margalit προέβη σε μια εκτίμηση σοκ για την υγειονομική κατάσταση στο Ισραήλ... λόγω της Omicron.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το Ισραήλ είναι ένα από τα πιο εμβολιασμένα κράτη διεθνώς με ποσοστό 3ου εμβολιασμού πάνω από 45% ειδικά στις κρίσιμες ηλικίες.
Τα νέα δεδομένα και οι προειδοποιήσεις αποδεικνύουν ότι όλη η προσπάθεια που συντελέστηκε με τα εμβόλια, τα πιστοποιητικά εμβολίων έχει αποτύχει.
Είναι αδιανόητα τα όσα υποστηρίζουν οι ισραηλινοί στρατιωτικοί και δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από τις εκτιμήσεις.
Εάν αυτά συμβούν... θα είναι η απόλυτη απόδειξη της αποτυχίας όλης της αντιμετώπισης του covid 19, οι πολιτικές των κυβερνήσεων θα έχουν αποτύχει.
Το κέντρο διοίκησης εργάζεται σε επιδημιολογικές έρευνες, ιχνηλάτηση επαφών, δοκιμές, εργαστήρια και καραντίνα.
Αν και η παραλλαγή φαίνεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, είναι πολύ πιο μολυσματική, ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα, ανέφερε ο Ταξίαρχος.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να συναντήσετε ένα άτομο που είναι άρρωστο με την μετάλλαξη Omicron και να μην μολυνθείτε από αυτό».
Ο Ταξίαρχος Margalit προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νέες μολύνσεις κάθε μέρα τις επόμενες εβδομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που το ποσοστό των μολυσμένων ατόμων που αρρωσταίνουν βαριά μπορεί να είναι μικρότερο, οι αριθμοί θα είναι εξωφρενικοί σε κρούσματα
«Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει», είπε ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης Alon.
«Θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν παρόλο που η κατάστασή τους θα απαιτήσει νοσηλεία.
Τα νοσοκομεία μας θα φτάσουν σε μια νέα δραματική πραγματικότητα που δεν υπήρξε ποτέ στο κράτος του Ισραήλ»

Καθησυχάζει το Ιατρικό Κέντρο Assuta

Παρά τις προειδοποιήσεις του Margalit, ο Joshua (Shuki) Shemer, πρόεδρος του συμβουλίου των Ιατρικών Κέντρων Assuta, είπε ότι δεν πιστεύει ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα καταρρεύσει.
«Έχουμε ένα ισχυρό και καλό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».
«Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σχετική έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, αλλά εάν, συμβεί το ίδιο σενάριο που περιγράφεται και υπάρχει μεγάλος αριθμός ασθενών, κάποιοι από τους πόρους θα εκτραπούν για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης».
Οι εκτιμήσεις ότι τα νοσοκομεία δεν θα μπορούσαν να θεραπεύσουν όλους τους ασθενείς είναι σχετικές σε «πολύ ακραίες καταστάσεις», είπε, προσθέτοντας ότι ελπίζει «να μην φτάσουμε σε αυτό».
«Είναι μια εκτίμηση - τι μπορούμε να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση.
Θα φτιάξουμε άλλα 20 νοσοκομεία και θα τοποθετήσουμε άλλες 20.000 κλίνες και θα εκπαιδεύσουμε άλλους 30.000 νοσηλευτές;»
Στο πλαίσιο των προσπαθειών προετοιμασίας για το νέο κύμα λοιμώξεων, το Ισραήλ έχει παραγγείλει τα χάπια της Pfizer, η πρώτη στον κόσμο θεραπεία στο σπίτι.
Το φάρμακο αναστέλλει τη δραστηριότητα του ενζύμου πρωτεάσης, το οποίο είναι απαραίτητο στη διαδικασία αναπαραγωγής του ιού στο σώμα.
Η νέα πολιτική απομόνωσης του Ισραήλ
Τα εμβολιασμένα άτομα που έρχονται σε επαφή με ένα άρρωστο άτομο θα πρέπει να κάνουν ένα test αντιγόνου.
Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, μπορούν να συνεχίσουν χωρίς καραντίνα.
Εάν το άτομο βγει θετικό, θα πρέπει να κάνει τεστ PCR.
Εάν προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα, το άτομο μπορεί να συνεχίσει χωρίς καραντίνα.
Εάν το test είναι θετικό, τότε πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες ή μέχρι να αναρρώσει σύμφωνα με τους ιατρούς.
Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών μετά την έκθεση, ακόμη και αν επιτευχθεί αρνητικό αποτέλεσμα, ένα άτομο θα πρέπει να προσέχει να μην βρίσκεται σε πολυσύχναστες περιοχές ή κοντά σε άτομα υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης