Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η... «ευχή» του Bill Gates για το 2022: Να είναι ο κορωνοϊός η τελευταία πανδημία - Πάθαμε πολλά τα τελευταία 2 χρόνια

Η... «ευχή» του Bill Gates για το 2022: Να είναι ο κορωνοϊός η τελευταία πανδημία - Πάθαμε πολλά τα τελευταία 2 χρόνια
"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα δεινά των δύο τελευταίων ετών", έγραψε ο Gates

Μπορεί ο Bill Gates να μην είναι οπαδός των λεγόμενων new year's resolutions, όμως εξακολουθεί να θέτει μεγάλους στόχους για το 2022 αλλά και πιο μετά.
Στην κορυφή της λίστας του βρίσκεται η αποφυγή μελλοντικών πανδημιών.

Όπως αναφέρει το CNBC, σε ανάρτησή του στο blog του ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος έγραψε ότι η επόμενη υγειονομική απειλή επιπέδου Covid-19 θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων προβλημάτων του κόσμου και πως είναι αρκετά πιεστική ώστε να απαιτεί την προσοχή μας και στο 2022.

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επαναλάβουμε τα δεινά των δύο τελευταίων ετών", έγραψε ο Gates. "Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να επενδύσει στα εργαλεία και τα συστήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την πανδημία του Covid-19 και δεν την εκμεταλλευτήκαμε".

Το επόμενο βιβλίο του

Ο Gates άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα θα αποτελέσει το αντικείμενο του επόμενου βιβλίου του, το οποίο πρόκειται να εκδοθεί το επόμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, έγραψε πως η επένδυση στην ιατρική έρευνα και ανάπτυξη είναι ένα έξυπνο μέρος για να ξεκινήσει κανείς.
Πολλά από τα ιατρικά έργα με το υψηλότερο προφίλ παγκοσμίως, τα οποία διακόπηκαν από την Covid-19, θα μπορούσαν να επιταχυνθούν και πάλι στο εγγύς μέλλον.
Σε ένα παράδειγμα, σημείωσε πως το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates βοήθησε στη χρηματοδότηση μιας δοκιμής φάσης ΙΙΙ της ισλατραβίρης, ενός προληπτικού φαρμάκου για τον HIV, στην Αφρική.
Οι σημερινές θεραπείες με χάπια προσφέρουν αξιόπιστη προστασία, αλλά πρέπει να λαμβάνονται σε συχνά ή διαφορετικά προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα. Η νέα θεραπεία, επίσης ένα χάπι, θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μία φορά το μήνα - και τα πρώτα αποτελέσματα της δοκιμής, που δημοσιεύθηκαν αυτό το καλοκαίρι, ήταν ελπιδοφόρα, σημείωσε ο Gates.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης