Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικά πρόσημα για τη Wall Street έπειτα από 6 κερδοφόρες συνεδριάσεις - Στο -0,3% ο δείκτης S&P 500, στις 4.780 μονάδες

Αρνητικά πρόσημα για τη Wall Street έπειτα από 6 κερδοφόρες συνεδριάσεις - Στο -0,3% ο δείκτης S&P 500, στις 4.780 μονάδες
Η επενδυτική προσοχή στρέφεται στην αγορά εργασίας και στην πανδημία

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψε η Wall Street την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, με τον δείκτη S&P 500 και τον Dow Jones Industrial Average να μην καταφέρνουν να κρατήσουν τα ιστορικά υψηλά επίπεδα και να κατεβάζουν ταχύτητα έπειτα από έξι σερί κερδοφόρες συνεδριάσεις, παρότι η αγοραστική διάθεση αλλά και τα επιδόματα εργασίας δημιούργησαν την πεποίθηση ότι η παραλλαγή Omicron δεν θα βλάψουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,25%, στις 36.398 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 «έπεσε» κατά -0,3%, στις 4.780 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq παρουσίασε αρνητικά πρόσημα μειούμενος κατά -0,5%, στις 15.741 μονάδες
 
«Ο Άγιος Βασίλης ήταν καλός με τους επενδυτές αυτές τις γιορτές και αναζητούμε άλλη μια χρονιά θετικών αποδόσεων το 2022» δήλωσε ο Scott Wren, υπεύθυνος στρατηγικής για την παγκόσμια αγορά στη Wells Fargo Investment Institute.
Με μόλις δύο ημέρες διαπραγμάτευσης να απομένουν το 2021, οι δείκτες είναι σε καλό δρόμο ώστε το έτος να κλείσει με θετικό πρόσημο.
«Το 2021 ήταν μια καταπληκτική χρονιά για τις αγορές μετοχών» δήλωσε ο Anu Gaggar της Commonwealth Financial Networ, προεσθέτοντας:
«Χάρη στα μέτρα που έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, στη χαλαρή νομισματική πολιτική της Fed και στη συνεχιζόμενη βελτίωση σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, οι αγορές άνθησαν εντός του πλαισίου μιας ιδανικής πραγματικότητας».
Την ίδια στιγμή, σε χαμηλά πολλών δεκαετιών παρέμειναν την περίοδο των Χριστουγέννων οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ειδικότερα, οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 8.000 στις 198.000 την εβδομάδα των Χριστουγέννων, διολισθαίνοντας κοντά σε χαμηλό 52 ετών, καθώς η οικονομία συνεχίζει να γνωρίζει μια από τις μεγαλύτερες ελλείψεις εργατικού δυναμικού των τελευταίων ετών. Νωρίτερα αυτό τον μήνα οι αιτήσεις κατρακύλησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969.
Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 208.000.
Την αγοραστική διάθεση των επενδυτών, όμως, τροφοδοτούν και τα ενθαρρυντικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων για την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, τα οποία με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα από προηγούμενα στελέχη, αν και εκφράζονται ανησυχίες ότι δεν έχει πλήξει ακόμη βασικούς τομείς της οικονομίας.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των Αμερικανών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με COVID-19 ανέρχονται σε περίπου 60.000, ή περίπου στο μισό σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, παρότι τα νέα κρούσματα καταγράφουν καθημερινά ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης