Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο 2021 στα 97,8 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο 2021 στα 97,8 δισ. δολάρια
ΗΠΑ: Σε ιστορικό υψηλό το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο 2021

«Άλμα» κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Νοέμβριο 2021, σκαρφαλώνοντας σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, με τη χώρα να παραμένει σε τροχιά να παρουσίαση το μεγαλύτερο ετήσιο έλλειμμα στην ιστορία της το 2021.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 17,5% τον προηγούμενο μήνα και ανήλθε στα 97,8 δισ. δολάρια, έναντι 83,2 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.
Η σημαντική αυτή αύξηση οφείλεται στην εκτίναξη των εισαγωγών και την υποχώρηση το ίδιο διάστημα των εξαγωγών της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αγαθών των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 4,7% τον Νοέμβριο και ανήλθαν στα 252,4 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν κατά 2,1%, διαμορφούμενες στα 154,7 δισ. δολάρια.
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ είναι πιθανό να υποχωρήσει το 2022, καθώς ανακάμπτουν οι άλλες χώρες και αναμένεται να καταγραφεί αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών, ωστόσο δεδομένου ότι τα ελλείμματα των ΗΠΑ είναι υψηλά εδώ και χρόνια είναι πιθανό η εικόνα αυτή να συνεχιστεί.
Εν τω μεταξύ, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων χονδρικής των ΗΠΑ κατά 1,2% τον Νοέμβριο, αλλά και των αποθεμάτων λιανικής, τα οποία σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 2%.

ωww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης