Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oxford University για Omicron: Παρελθόν οι τρομακτικές σκηνές - Λιγότερο σοβαρή η νόσηση

Oxford University για Omicron: Παρελθόν οι τρομακτικές σκηνές - Λιγότερο σοβαρή η νόσηση
Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 12,4 εκατ. κρούσματα -εκ των οποίων τα 129.471 την Τρίτη- και τουλάχιστον 148.488 θανάτους
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι οι τρομακτικές σκηνές των προηγούμενων κυμάτων κορωνοϊού αποτελούν παρελθόν εξέφρασε ο John Bell από το University of Oxford και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης.
Μιλώντας στο BBC, ο Βell ανέλυσε στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα κρούσματα καταγράφουν ρεκόρ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ατόμων σε ΜΕΘ που εμβολιάζονται παραμένει «πολύ, πολύ χαμηλός».

Παρελθόν οι τρομακτικές σκηνές της πανδημίας

«Η συχνότητα της σοβαρής νόσου και του θανάτου από αυτή την ασθένεια [Covid] ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει από τότε που όλοι εμβολιασθήκαμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε», είπε στο BBC.
«Οι φρικτές σκηνές που είδαμε πριν από ένα χρόνο - γεμάτες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, πολλοί άνθρωποι να πεθαίνουν πρόωρα - είναι πλέον ιστορία κατά την άποψή μου και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί».
Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Omicron, πρόσθεσε: «Η ασθένεια φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρή και πολλοί άνθρωποι νοσηλεύονται για μικρότερο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζονται οξυγόνο υψηλής ροής, η μέση διάρκεια παραμονής είναι τρεις ημέρες.
Δεν είναι η ίδια ασθένεια όπως βλέπαμε πριν από ένα χρόνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης