Τελευταία Νέα
Διεθνή

BaFin: Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank λόγω Euribor

BaFin: Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank λόγω Euribor
Ενώ η BaFin είπε ότι η Deutsche Bank έχει δικαίωμα προσφυγής, η τράπεζα είπε ότι αποδέχεται το πρόστιμο για να δημιουργήσει «νομική ασφάλεια»
Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Deutsche Bank η χρηματοοικονομική εποπτική αρχή της Γερμανίας για τον χειρισμό της στο σκάνδαλο του Euribor.
Η τράπεζα προσωρινά δεν διέθετε αποτελεσματικά συστήματα και ελέγχους για τις ενέργειες των traders στην αγορά του Eurobor, σύμφωνα με την BaFin.
Ενώ η BaFin είπε ότι η Deutsche Bank έχει δικαίωμα προσφυγής, η τράπεζα είπε ότι αποδέχεται το πρόστιμο για να δημιουργήσει «νομική ασφάλεια».

Κρατάει χρόνια η έρευνα

Πάνω από μια δεκαετία αφότου η χρηματοπιστωτική κρίση αποκάλυψε τις ανεξέλεγκτες κακές πρακτικές και τους ανεπαρκείς ελέγχους, οι τράπεζες εξακολουθούν να εργάζονται μέσω μέτρων αποκατάστασης και ρυθμιστικών ερευνών.
Αν και είναι σχετικά μικρό, το πρόστιμο της BaFin υποδηλώνει ότι η Deutsche Bank δεν έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις που ανέλαβε μετά την αντιμετώπισή της με τις υψηλότερες κυρώσεις του κλάδου στο σκάνδαλο παραποίησης της αγοράς της Libor.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας αντιμετώπισε πολλαπλούς νομικούς και ρυθμιστικούς περιορσμούς τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι απείλησαν να επισκιάσουν την πρόοδο που σημείωσε προς την αποκατάσταση της βιώσιμης κερδοφορίας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Deutsche Bank συμφώνησε το 2015 να καταβάλει πρόστιμα 2,5 δισ. δολαρίων στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου για απόπειρες χειραγώγησης των επιτοκίων αναφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης