Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.810,9 δολ/ουγγιά

tags :
Επέστρεψε στα κέρδη ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.810,9 δολ/ουγγιά
Κέρδη για τον χρυσό, παρά την ενίσχυση του δολαρίου

Νέα κέρδη κατέγραψε σήμερα 28/12 ο χρυσός, για τρίτη συνεδρίαση εντός των τεσσάρων τελευταίων, μολονότι η ισχύς που δείχνει το δολάριο των ΗΠΑ περιέκοψε μέρος της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο.
Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου κέρδισε +0,1%, κλείνοντας στα 1.810,90 δολ. ανά ουγγιά, μετά τη χθεσινή πτώση 0,2%.
Το μέταλλο άγγιξε ενδοσυνεδριακό υψηλό 1.821,60 δολ., σε επίπεδα που δεν είχε δει από τις 19 Νοεμβρίου, πριν υποχωρήσει από αυτά τα επίπεδα αργότερα μέσα στη συνεδρίαση.
Η διακύμανση της τιμής είναι σχετικά μικρή ήδη από τον Νοέμβριο, καθώς οι ανησυχίες για την μετάλλαξη Omicron, αλλά και η αβεβαιότητα για το κατά πόσον οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών θα μπορέσουν να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό, έχουν δημιουργήσει κλίμα αναμονής στις αγορές.
Οι επενδυτές, σε αυτό το κλίμα, αγοράζουν κυρίος κρατικό χρέος οδηγώντας τις αποδόσεις χαμηλότερα.
Μια κάποια προγενέστερη αδυναμία του δολαρίου παρείχε κάποια στήριξη στα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνται καταφύγιο έναντι της αβεβαιότητας και του πληθωρισμού.
Ωστόσο, το δολάριο κέρδισε κάποιο έδαφος την Τρίτη, πιέζοντας τα πολύτιμα μέταλλα, μολονότι η απόδοση του κρατικού χρέους των ΗΠΑ παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή, με την εξαίρεση ορισμένων βραχυπρόθεσμών κύκλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης