Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατροπή λόγω Omicron - Μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Ανατροπή λόγω Omicron - Μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς σε Ελλάδα και ΗΠΑ
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε αλλαγές όσον αφορά την καραντίνα
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές που προκαλεί η μετάλλαξη Omicron στον σχεδιασμό των κυβερνήσεων για τα μέτρα που αφορούν την πανδημία.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε αλλαγές και στην Ελλάδα όσον αφορά την καραντίνα των ασυμπτωματικών, καθώς οι αρχές ανησυχούν για το ενδεχόμενο να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ήδη η έκρηξη των κρουσμάτων έχει οδηγήσει σε ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, κυρίως στις ΗΠΑ, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ η Apple έκλεισε όλα τα φυσικά καταστήματά της στη Νέσ Υόρκη.
Υπό αυτό το πρίσμα, το CDC προτείνει να μειωθεί η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με covid, μέτρο το οποίο υιοθέτησε και η Ελλάδα.
Στο Ισραήλ καταργείται η καραντίνα για τους εμβολιασμένους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, ενώ στην Ιταλία οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για χαλάρωση των περιορισμών αυτοαπομόνωσης, καθώς η χώρα κινδυνεύει με παράλυση.

Μετάλλαξη Omicron: Μειώνεται η καραντίνα στην Ελλάδα σε 5 ημέρες για όσους δεν παρουσιάζουν συμπτώματα

Σε πέντε από δέκα μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς με λοίμωξη Covid 19, όπως αποφασίστηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά και τις νέες οδηγίες του CDC.
Ειδικότερα, μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.
Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με τεστ κορωνοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

ΗΠΑ: Στις 5 ημέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με covid

Τη μείωση της καραντίνας στους ασυμπτωματικούς ασθενείς με covid από τις 10 στις 5 ημέρες προτείνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ, μέτρο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει και η Επιτροπή των Ειδικών στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι συστήνουν να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε 5 ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον είναι ασυμπτωματικοί.
Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Apple: Κλειστά και τα 12 καταστήματα στη Νέα Υόρκη, λόγω Omicron

Στο κλείσιμο και των 12 καταστημάτων της στη Νέα Υόρκη για αγορές προχώρησε η Apple, καθώς τα περιστατικά μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού αυξήθηκαν σε εθνικό επίπεδο.
Οι πελάτες της εταιρίας θα μπορούν να παραγγέλνουν προϊόντα μέσω του διαδικτύου και να τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Apple, σύμφωνα με το Reuters.
Στα καταστήματα που έκλεισαν συμπεριλαμβάνονται και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που βρίσκονται στην Πέμπτη Λεωφόρο, στον Τερματικό Σταθμό Γκραντ Σέντραλ και στο Σόχο στην περιοχή του Μανχάταν.
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η Apple ανακοίνωσε ότι είχε κλείσει προσωρινά τρία καταστήματα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, μετά από μία αύξηση στα κρούσματα της COVID-19, αλλά και την έκθεση μεταξύ των εργαζομένων στα καταστήματα σε πιθανές μολύνσεις
Για τον ίδιο λόγο, η Apple κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους τους πελάτες και το προσωπικό της στα καταστήματά της εντός των ΗΠΑ.

Ισραήλ: Τέλος η καραντίνα για τους εμβολιασμένους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ, τα εμβολιασμένα άτομα που έρχονται σε επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονώνονται για επτά ημέρες, αλλά μόνο μέχρι να ληφθούν τα αποτελέσματα ενός αρνητικού τεστ για την covid-19, όπως αποφάσισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Naftali Bennett.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, κατά τη διάρκεια των 10 ημερών μετά το τεστ, το άτομο μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή του ζωή, αλλά θα λάβει οδηγίες ώστε να παραμείνε  μακριά από πολυσύχναστες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναψυχής .
Επίσης θα του ζητηθεί επίσης να απέχει από την επαφή με ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, προβλέπεται καραντίνα για επτά ημέρες και δύο τεστ, έναν την πρώτη ημέρα και ένα την έβδομη.

Αντιμέτωπη με... παράλυση η Ιταλία

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Ιταλία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Omicron, με τους επιστήμονες να απευθύνουν έκκληση για χαλάρωση των κανόνων της καραντίνας λόγω covid -19.
Οι τρέχοντες κανονισμοί προβλέπου ότι όσοι ήθιραν σε επαφή με κρούσμα covid -19 και είναι εμβολιασμένοι, πρέπει να αυτοαπομονωθούν για επτά ημέρες, ενώ αν είναι ανεμβολίαστοι για δέκα ημέρες.
Ο Nino Cartabellotta, επικεφαλής του ιδρύματος Gimbe, δήλωσε ότι κάθε κρούσμα covid είχε, κατά μέσο όρο, πέντε έως 10 στενές επαφές και προέβλεψε ότι μέσα σε δύο εβδομάδες περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Ιταλία μπορεί να έχουν προσβληθεί από την covid-19.
«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν 5 έως 10 εκατομμύρια επαφές που θα τεθούν σε καραντίνα. Αυτό δεν είναι δυνατό», τόνισε ο Cartabellotta στο Radio Cusano Campus.
Ο ιολόγος Fabrizio Pregliasco τόνισε, σύμφωνα με το Reuters: «Είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό το στάδιο και με αυτή την εξάπλωση της Omicron, πρέπει να εξετάσουμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε, διαφορετικά οδεύουμε προς ένα γενικευμένο lockdown».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης