Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δορυφόροι του Elon Musk παραλίγο να συγκρουστούν με τον διαστημικό σταθμό της Κίνας

Δορυφόροι του Elon Musk παραλίγο να συγκρουστούν με τον διαστημικό σταθμό της Κίνας
Τα περιστατικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση χρηστών από την Κίνα, που καταφέρθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Elon Musk, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της SpaceX

Σε επικίνδυνη τροχιά βρέθηκαν όχι μία, αλλά δύο φορές δορυφόροι του συστήματος Starlink της SpaceX, καθώς πλησίασαν επικίνδυνα τον διαστημικό σταθμό της Κίνας.
Η παρολίγον πρόσκρουση προκάλεσε την έντονη οργή του Πεκίνου, που προέβη σε διάβημα προς τον ΟΗΕ.
Ειδικότερα, με επιστολή προς το Γραφείο Υποθέσεων Διαστήματος, η Κίνα διαμαρτυρήθηκε για τους δορυφόρους του Elon Musk, που πλησίασαν πολύ κοντά, με κίνδυνο πρόσκρουσης στον διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και την 21η Οκτωβρίου.
«Για λόγους ασφάλειας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικά μέτρα αποφυγής σύγκρουσης» αναφέρεται στο έγγραφο, όπως μετέδωσε το Reuters.
Τα περιστατικά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση χρηστών από την Κίνα, που καταφέρθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Elon Musk, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της SpaceX.
Μάλιστα, σε αναρτήσεις τους στο κινεζικό twitter, Weibo, χρήστες χαρακτηρίζουν τους δορυφόρους του Starlink «διαστημικά σκουπίδια» και «αμερικανικά όπλα διαστημικού πολέμου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης