Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Macron - Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας παραμονή Πρωτοχρονιάς

Γαλλία: Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Macron - Εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας παραμονή Πρωτοχρονιάς
Οι επιστήμονες ζήτησαν απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Σχετικά Άρθρα

Nέα μέτρα για την Covid -19 αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Emanuel Macron, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Omicron.
Οι αξιωματούχοι φοβούνται ότι τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να κατακλυστούν μετά την καταγραφή ρεκόρ 100.000 κρουσμάτων το Σάββατο, το υψηλότερο ημερήσιο επίπεδο στη Γαλλία από την έναρξη της πανδημίας.
Ο Macron θα πραγματοποιήσει μια συνάντηση για την κρίση στις 4 μ.μ. (15:00 GMT) μέσω τηλεδιάσκεψης από το καταφύγιό του στη Μεσόγειο στο Brégançon, με βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και εκπροσώπους γαλλικών φορέων δημόσιας υγείας.

Ποια μέτρα εξετάζει η Γαλλία

Ένα μέτρο που εξετάζεται είναι η αυστηροποίηση του υγειονομικού πάσου, το οποίο απαιτείται για την είσοδο σε εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους, μόνο σε άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα - και όχι πλέον σε άτομα με πρόσφατο αρνητικό τεστ.
Το πάσο καθώς και ένα αρνητικό τεστ θα μπορούσαν επίσης να απαιτηθούν για την είσοδο σε μπαρ ή καφετέριες χωρίς τραπεζοκαθίσματα, και πιθανώς για νυχτερινά κέντρα, εάν επιτραπεί να ανοίξουν ξανά τον Ιανουάριο μετά από το κλείσιμο τεσσάρων εβδομάδων που διατάχθηκε στις 6 Δεκεμβρίου, αναφέρει το Reuters.
Οι επιστήμονες ζήτησαν επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ μια ομάδα εργαζομένων στον τομέα της υγείας προέτρεψε την κυβέρνηση να αναβάλει την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία που έχει οριστεί για τις 3 Ιανουαρίου.
Θα μπορούσε επίσης να επιβληθεί η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που έχει ήδη εφαρμοστείστην περιοχή της Σαβοΐας στις γαλλικές Άλπεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα.
Οι αξιωματούχοι παροτρύνουν τους πολίτες να μην κάνουν πάρτι ή μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης