Τελευταία Νέα
Διεθνή

SOS λόγω covid στην Κίνα για … 162 κρούσματα - Αυστηρό lockdown στα 13 εκατ. πολίτες της πόλης Xian

SOS λόγω covid στην Κίνα για … 162 κρούσματα - Αυστηρό lockdown στα 13 εκατ. πολίτες της πόλης Xian
Από τις 23/12, μόνο ένα μέλος από κάθε νοικοκυριό μπορεί κάθε δύο ημέρες να βγει έξω και να αγοράσει τα απαραίτητα
Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κύμα εγχώριων κρουσμάτων από την έκρηξη της πανδημίας covid το 2020 είναι η Κίνα, η οποία το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε …162 νέα κρούσματα.
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 162 νέα κρούσματα, από 158 που ήταν την Κυριακή 26/12, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην επαρχία Shaanxi και στην πόλη Xian, της οποίας τα 13 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν τεθεί σε αυστηρό lockdown από τις 23 Δεκεμβρίου.
Ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων αποτελεί τον υψηλότερο από τα τέλη του Μαρτίου του 2020, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην πόλη Xian έχουν καταγραφεί συνολικά 635 κρούσματα από τις 9 έως τις 26 Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί κάποιο κρούσμα της παράλλαξης Omicron.

Πενθήμερο lockdown

Πάντως και παρά τον μικρό αριθμό κρουσμάτων, οι τοπικές αρχές έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις τοπικές μετακινήσεις και στην έξοδο από την πόλη, στο πλαίσιο της πολιτικής του Πεκίνου για άμεσο περιορισμό των εξάρσεων.
Στην πόλη Xian, οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από την πόλη χωρίς έγκριση των εργοδοτών τους ή των τοπικών αρχών.
Από την 23η Δεκεμβρίου, μόνο ένα μέλος από κάθε νοικοκυριό μπορεί να πάει να αγοράσει τα απαραίτητα κάθε δύο ημέρες.
Τα άλλα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να βγουν από την κατοικία τους, εκτός κι αν η εργασία τους κρίνεται απαραίτητη ή συντρέχουν έκτακτοι λόγοι και έχουν έγκριση των εργοδοτών τους ή των τοπικών αρχών.
Σημειώνεται πως στην πόλη έχει αναπτυχθεί προσωπικό ασφαλείας για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, με έναν υπάλληλο να αντιστοιχεί σε κάθε 10 κατοίκους.

Μαζική απολύμανση

Οι αρχές της Xian κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός και αν πρέπει να παραδώσουν δείγμα στο πλαίσιο του νέου γύρου μαζικών διαγνωστικών τεστ που διενεργούνται στην πόλη.
Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί τέσσερις γύροι μαζικών τεστ στα 13 εκατομμύρια των κατοίκων της πόλης, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πεκίνου.
Για αυτό το λόγο έχουν στηθεί 3.000 σταθμοί για τεστ, ενώ πάνω από 45.000 εθελοντές ιατροί συμβάλλουν στις προσπάθειες να ανακόψουν τον ιό.
Παράλληλα, έχει ήδη αρχίσει εκστρατεία απολύμανσης, με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της πόλης να ψεκάζουν ειδικά διαλύματα σε δρόμους και κτήρια και τους κατοίκους να καλούνται να μην ακουμπούν τα φυτά ή τους τοίχους.
Ο Dongyan Jin, ιολόγος στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η μαζική απολύμανση σε ανοικτούς χώρους και εξωτερικές επιφάνειες φαίνεται να μην είναι απαραίτητη δεδομένου του χαμηλού κινδύνου μόλυνσης των κατοίκων από εξωτερικές επιφάνειες ή μέσω του αέρα, καθώς πολύ λίγοι άνθρωποι κυκλοφορούν έξω.
«Είναι σαν να πυροβολεί κανείς κουνούπια με κανόνι» είπε ο Dongyan Jin, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητη η απολύμανση επιφανειών στο εσωτερικό κτηρίων, ειδικά σε χώρους όπου έχουν βρεθεί άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης