Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα του Brown University: Να μην αποτελεί σημαντικό δείκτη μέτρησης ο αριθμός των κρουσμάτων – Η Omicron προκαλεί λιγότερες νοσηλείες

Έρευνα του Brown University:   Να μην αποτελεί σημαντικό δείκτη μέτρησης ο αριθμός των κρουσμάτων  – Η Omicron προκαλεί λιγότερες νοσηλείες
Δεν νομίζω ότι οι λοιμώξεις  πρέπει να είναι η κύρια μέτρηση τονίζει ο Ashish K. Jha, πρύτανης του Πανεπιστημίου Brown
Σχετικά Άρθρα

Κορυφαίος καθηγητής στον τομέα της υγείας εκτίμησε ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων Covid δεν πρέπει να θεωρούνται σημαντικός δείκτης μέτρησης για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής εν μέσω της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron, καθώς τα πρόσφατα δεδομένα υποδηλώνουν πως προκαλεί λιγότερο σοβαρά συμπτώματα και λιγότερες νοσηλείες.
«Για δύο χρόνια, οι λοιμώξεις πάντα προηγούνταν των νοσηλειών που προηγούνταν των θανάτων, έτσι μπορείτε να δείτε τις λοιμώξεις και να ξέρετε τι έρχεται», είπε ο Ashish K. Jha, πρύτανης του Πανεπιστημίου Brown και πρώην καθηγητής του Harvard, στο ABC την Κυριακή (26/12/2021).
«Η Omicron το αλλάζει αυτό. Αυτή είναι η αλλαγή που περιμέναμε με πολλούς τρόπους», πρόσθεσε.
Με το ποσοστό εμβολιασμού των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του Covid, είναι «πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν», σημείωσε.

Δεν πρέπει να είναι η κύρια μέτρηση

«Επομένως, δεν νομίζω ότι οι λοιμώξεις, γενικά, πρέπει να είναι η κύρια μέτρηση», τόνισε.
Αντίθετα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «πρέπει πραγματικά να επικεντρωθούν στα νοσοκομεία και στους θανάτους τώρα», παρατήρησε ο .Jha.
Στη συνέντευξή του, ο Jha -όπως και πολλοί άλλοι καθηγητές δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι- δεν έκανε καμία αναφορά σε μελέτες σχετικά με τη φυσική ανοσία που προέκυψε από προηγούμενη μόλυνση από τον Covid, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Από τότε που η παραλλαγή Omicron ονοματοδοτήθηκε για πρώτη φορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τον Νοέμβριο 2021, ελάχιστοι θάνατοι έχουν αναφερθεί παγκοσμίως παρά την ταχεία εξάπλωσή της.

Ελάχιστοι οι θάνατοι

Οι αρχές στο Χιούστον του Τέξας δήλωσαν ότι ο πρώτος θάνατος που σχετίζεται με το Omicron μπορεί να συνέβη την περασμένη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, το Ινστιτούτο Robert Koch της Γερμανίας επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο που σχετίζεται με την Omicron πριν από αρκετές ημέρες, εβδομάδες αφότου εντοπίστηκαν για πρώτη φορά κρούσματα Omicron.
Το άτομο που πέθανε ήταν μεταξύ 60 και 79 ετών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Τα στοιχεία από τη Νότια Αφρική

Η μετάλλαξη Omicron σε λίγες εβδομάδες θα είναι παρελθόν, θα... «εξαφανιστεί», υποστηρίζουν επιστήμονες από την Νότια Αφρική, και παρατηρώντας την εξέλιξη των λοιμώξεων πιστεύουν πως, βρισκόμαστε ήδη κοντά στο τέλος του νέου κύματος της πανδημίας.
Οι επιστήμονες της Νότιας Αφρικής είναι βέβαιοι ότι η έξαρση της Omicron υποχωρεί, με έναν εξ' αυτών να υπογραμμίζει ότι η απότομη άνοδος, ακολουθείται από αντίστοιχη πτώση των λοιμώξεων, σύμφωνα με τους Times.
Όσον αφορά στη Νότια Αφρική, η ακμή της μετάλλαξης Omicron φαίνεται να έχει περάσει, καθώς τα κρούσματα ολοένα και μειώνονται, ενώ η πορεία της μετάλλαξης μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει παράδειγμα εξέλιξης και για άλλα κράτη όπου έχει εμφανιστεί.

Το παράδειγμα της Νοτίου Αφρικής, παράδειγμα εξέλιξης σε άλλες χώρες

Η αξιοσημείωτη αυτή πτώση των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη Νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες μπορεί να σηματοδοτεί ότι η δραματική άνοδος κρουσμάτων Omicron στη χώρας έχει περάσει το αποκορύφωμά της, λένε ιατροί ειδικοί, ερμηνεύοντας την πορεία της.
Η εμφάνιση του μεταλλαγμένου στελέχους είχε οδηγήσει σε αύξηση των λοιμώξεων σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί προηγουμένως στη χώρα.
Στα μέσα Νοεμβρίου αναφέρονταν λιγότερα από 300 κρούσματα καθημερινά.
Στις 16 Δεκεμβρίου έφτασαν στο αποκορύφωμά τους περίπου 27.000, αριθμός ρεκόρ για την πανδημία στο σύνολό της.
Ωστόσο, τα καθημερινά κρούσματα μειώθηκαν έκτοτε, με εξίσου ραγδαίο ρυθμό, φθάνοντας σε περίπου 15.424 στις 21 Δεκεμβρίου και χωρίς κανένα σημάδι αλλαγής στην απότομη πτωτική τροχιά.
Στην επαρχία Γκαουτένγκ —την πολυπληθέστερη της Νότιας Αφρικής με 16 εκατομμύρια ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πόλης, Γιοχάνεσμπουργκ και της πρωτεύουσας, Πρετόρια, η μείωση ξεκίνησε νωρίτερα και συνεχίστηκε.

Σύντομο, οξύ κύμα

«Η πτώση των νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο σε συνδυασμό με την πτωτική συνέχεια που παρατηρείται εδώ στην επαρχία Γκαουτένγκ, η οποία εδώ και εβδομάδες ήταν το κέντρο αυτού του κύματος, δείχνει ότι έχουμε ξεπεράσει την κορύφωση», δήλωσε η Marta Nunes, ανώτερη ερευνήτρια στο Τμήμα Ανάλυσης Μολυσματικών Ασθενειών και Εμβολίων του Πανεπιστημίου του Witwatersrand, στο Associated Press.
«Ήταν ένα σύντομο κύμα… και τα καλά νέα είναι ότι δεν ήταν πολύ σοβαρό από άποψη νοσηλειών και θανάτων», είπε.
«Δεν είναι απροσδόκητο στην επιδημιολογία ότι μια πολύ απότομη αύξηση, όπως αυτή που είδαμε τον Νοέμβριο, ακολουθείται από μια απότομη μείωση».
Η επαρχία Γκαουτένγκ είδε τον αριθμό της να αυξάνεται απότομα στα μέσα Νοεμβρίου.
Οι επιστήμονες που έκαναν γενετική αλληλουχία εντόπισαν γρήγορα τη νέα, εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή του Omicron που ανακοινώθηκε στον κόσμο στις 25 Νοεμβρίου.
Σημαντικά πιο μεταδοτική, η Omicron κατάφερε ταχύτατα να κυριαρχήσει στη Νότια Αφρική.
Υπολογίζεται ότι το 90% των περιπτώσεων COVID-19 στην επαρχία Γκαουτένγκ από τα μέσα Νοεμβρίου ήταν Omicron, σύμφωνα με τεστ.


professor.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης