Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική αποκάλυψη εκθέτει τον Biden – Είχε απορρίψει σχέδιο για την παροχή rapid tests στους Αμερικανούς, πριν από τις γιορτές

Σημαντική αποκάλυψη εκθέτει τον Biden – Είχε απορρίψει σχέδιο για την παροχή rapid tests στους Αμερικανούς, πριν από τις γιορτές
Η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε τον Οκτώβριο σχέδιο για την παροχή 732 εκατομμύρια tests ανά μήνα, το οποίο συνιστούσε μια προσπάθεια μείωσης της μετάδοσης του ιού
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση Biden απέρριψε πρόταση τον Οκτώβριο 2021 για την παροχή rapid tests στους Αμερικανούς, πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ώστε να συμβάλλουν στη μείωση της μετάδοσης του ιού.
Το σχέδιο, το οποίο εξασφάλισε το Vanity Fair, απαιτούσε κατ' εκτίμηση 732 εκατομμύρια tests ανά μήνα και συνιστούσε μια παναμερικανική προσπάθεια μείωσης της μετάδοσης.
Το εν λόγω σχέδιο στην πραγματικότητα αποσκοπούσε στην αποφυγή του φαινομένου, που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τις ουρές Αμερικανών για την προμήθεια rapid tests, προκειμένου να αυτοελεγχθούν, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται εκ νέου στις ΗΠΑ.
«Μακάρι να είχα σκεφτεί να παραγγείλω 500 εκατομμύρια tests πριν από δύο μήνες», δήλωσε ο Biden σε συνέντευξή του στο ABC News αλλά η αποκάλυψη του σχεδίου εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και την αμερικανική κυβέρνηση.
Τα συγκεκριμένα tests αν και λιγότερο ακριβή από τα PCR θα ανίχνευαν τον ιό όταν οι ασθενείς βρίσκονται στην πιο μεταδοτική τους κατάσταση.

Η καθοριστική συνάντηση 22/10

Τρεις ημέρες μετά από μια συνάντηση ειδικών στις 22 Οκτωβρίου για να συζητηθούν τα tests η ανταπόκριση από τον Λευκό Οίκο δεν ήταν θερμή.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης που παρακολούθησε τη συνάντηση της 22ας Οκτωβρίου, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι θεώρησαν ότι ήταν καλή ιδέα τα rapid tests, το σχέδιο δεν ήταν εφικτό εκείνη τη στιγμή.
«Δεν είχαμε την ικανότητα να παρέχουμε tests χωρίς ιατρική συνταγή σε αυτή την κλίμακα»,
είπε σημειώνοντας ότι η FDA (Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) είχε εγκρίνει μόνο ελάχιστα οικιακά tests και αυτά που ήταν εγκεκριμένα δεν μπορούσαν να γίνουν αρκετά γρήγορα.
Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Biden δεν κατάφερε να υλοποιήσει , αυτό που έγινε σε άλλες χώρες στον κόσμο.

Αναποτελεσματική η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Αντίθετα, καθώς η μετάλλαξη Omicron άρχισε να μεταδίδεται , η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε «σχέδια μικρότερης κλίμακας που περιελάμβαναν την απαίτηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποζημιώνουν του ασφαλισμένους ασθενείς που αγοράζουν rapid tests για το σπίτι», τα οποία πωλούνται ως περίπου 35 δολάρια για ένα κουτί δύο δοκιμών.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στις ΗΠΑ το σχόλιο της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ σχολίασε: «Τι να κάνουμε, να στείλουμε ένα test σε κάθε Αμερικανό;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης