Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Συνελήφθη ένοπλος που εισέβαλε στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου βρίσκεται η βασίλισσα

Βρετανία: Συνελήφθη ένοπλος που εισέβαλε στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου βρίσκεται η βασίλισσα
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι ένας 19χρονος ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της καταπάτησης προστατευόμενης τοποθεσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε ανήμερα τα Χριστούγεννα (25/12/2021) στο Κάστρο του Γουίνδσορ, όπου περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων η βασίλισσα Ελισάβετ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είναι ένας 19χρονος ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της καταπάτησης προστατευόμενης τοποθεσίας και της κατοχής επιθετικού όπλου.
Ο ύποπτος δεν κατάφερε να μπει σε κανένα κτίριο αφού η ασφάλεια σήμανε μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στον χώρο.
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενημερώθηκαν για το περιστατικό και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό.

Σπάνιο γεγονός

.Η παραβίαση της ασφάλειας στις βασιλικές κατοικίες είναι σπάνιο γεγονός.
Η σοβαρότερη σημειώθηκε το 1982, όταν ένας εισβολές σκαρφάλωσε σε έναν τοίχο, μπήκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και περιφερόταν σε ένα δωμάτιο όπου βρισκόταν η βασίλισσα.
Συνήθως η βασιλική οικογένεια περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ, στην ανατολική Αγγλία, όμως η παράδοση αυτή διαταράχθηκε λόγω της πανδημίας.
Η βασίλισσα πέρασε και τα περσινά Χριστούγεννα στο Γουίνδσορ.
Δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση τα φετινά Χριστούγεννα.
Στο προηχογραφημένο μήνυμά της προς το έθνος μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο σε ηλικία 99 ετών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης