Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Λευκός Οίκος: Επιστολή στις «big tech» για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών – Ο pόλος της Κίνας και της Ρωσίας

ΗΠΑ – Λευκός Οίκος: Επιστολή στις «big tech» για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών – Ο pόλος της Κίνας και της Ρωσίας

Θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο συνάντηση των στελεχών των τεχνολογικών εταιρειών με τους επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

Σχετικά Άρθρα

 Eπιστολή προς τις μεγάλες εταιρείες λογισμικού και προγραμματιστές απέστειλε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan, ζητώντας τους να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης της ψηφιακής ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021.
Να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν αρκετές μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις εντός του 2021, οι οποίες εξέθεσαν χιλιάδες αρχεία που κατείχαν εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες σε hackers, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν δεσμούς με τη Ρωσία και την Κίνα.

Οι επιθέσεις και οι συνέπειές τους

Για παράδειγμα, μια επίθεση που έγινε πριν από έναν χρόνο, παραβίασε το λογισμικό της SolarWinds και έδωσε στους κυβερνο-εισβολείς πρόσβαση σε χιλιάδες εταιρείες και κυβερνητικές υπηριεσίες που χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα της.
Οι hackers είχαν πρόσβαση σε email στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εμπορίου και άλλες υπηρεσίες.
Σε μια ξεχωριστή επίθεση, περισσότεροι από 20.000 αμερικανικοί οργανισμοί παραβιάστηκαν μέσω μιας ενημέρωσης κώδικα backdoor που χρησιμοποιείται στο λογισμικό email της Microsoft.

Η ομάδα Hafnium

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα κυβερνοκατασκοπείας γνωστή ως Hafnium, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση.
«Τα περιστατικά SolarWinds και Hafnium χρησιμεύουν ως πρόσφατες υπενθυμίσεις ότι οι στρατηγικοί αντίπαλοι εκμεταλλεύονται ενεργά τα τρωτά σημεία για κακόβουλους σκοπούς», ανέφερε ο Σάλιβαν στην επιστολή του.
Για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια, η αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και την αναδυόμενη τεχνολογία, Anne Neuberger, θα φιλοξενήσει μια ημερίδα τον Ιανουάριο με στελέχη εταιρειών του κλάδου, που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης