Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaczynski (Αν.Πρωθυπουργός Πολωνίας): Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε «τέταρτο Ράιχ»

Kaczynski (Αν.Πρωθυπουργός Πολωνίας): Η Γερμανία θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε «τέταρτο Ράιχ»
Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας είπε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρησιμοποιείται ως «όργανο» για τις φεντεραλιστικές ιδέες

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας, Jaroslaw Kaczynski, δήλωσε ότι η Γερμανία προσπαθεί να μετατρέψει την ΕΕ σε ένα ομοσπονδιακό «γερμανικό τέταρτο ράιχ».
Μιλώντας στην ακροδεξιά πολωνική εφημερίδα GPC, ο επικεφαλής του PiS είπε ότι ορισμένες χώρες «δεν είναι ενθουσιασμένες με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό τέταρτο ράιχ στη βάση της ΕΕ».
«Εάν εμείς οι Πολωνοί συμφωνούσαμε με αυτό το είδος της σύγχρονης υποταγής, θα υποβιβαζόμασταν με διαφορετικούς τρόπους», είπε ο Kaczynski, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χρησιμοποιείται ως «όργανο» για τις φεντεραλιστικές ιδέες.
Υπενθυμίζεται ότι η Πολωνία έχει εμπλακεί σε μια μακρά αντιπαράθεση με την ΕΕ, ιδίως σχετικά με τις δικαστικές αλλαγές που έχει επιφέρει το PiS από το 2015, με την Βαρσοβία να κατηγορεί τις Βρυξέλλες για «γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό».
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βαρσοβία από τον νέο γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, αυτόν τον μήνα, ο πρωθυπουργός, Mateus Morawiecki, είπε ότι η υποστήριξη της τρέχουσας κυβέρνησης του Βερολίνου στον φεντεραλισμό της ΕΕ ήταν «ουτοπική και επομένως επικίνδυνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης