Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ (Μελέτη): Ποιο ελληνικό φάρμακο μπορεί να μειώσει κατά 50% τους θανάτους από Covid19

Ισραήλ (Μελέτη): Ποιο ελληνικό φάρμακο μπορεί να μειώσει κατά 50% τους θανάτους από Covid19
Τα αρχικά αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρα, δηλώνει η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Ami Schattner
Σχετικά Άρθρα

Ισραηλινή μελέτη βρήκε πως ελληνικό φάρμακο γνωστό από την αρχαιότητα, μπορεί να μειώσει τους θανάτους από τον COVID-19 και να ρίξει το ποσοστό θνησιμότητας κατά 50%!
Το αρχαίο ελληνικό φάρμακο που προέρχεται από το φυτό κρόκος ή σαφράν, θα μπορούσε να βελτιώσει τη θεραπεία των ατόμων με σοβαρή COVID-19 και να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας από COVID-19 έως και 50%, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο European Journal of Internal Medicine από μια Ισραηλινή ερευνήτρια του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και την Ιατρική Σχολή Hadassah.
Το φάρμακο, η κολχικίνη, χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο, όπου ήταν γνωστό για τις ιδιαίτερες θεραπευτικές του ιδιότητες.
Είναι ένα από τα λίγα φάρμακα που επιβίωσαν μέχρι τη σύγχρονη εποχή.
Πιο πρόσφατα, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία και την πρόληψη της φλεγμονής που προκαλείται από ουρική αρθρίτιδα που μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνη αρθρίτιδα και Οικογενή Μεσογειακό Πυρετό (FMF), ο οποίος είναι κοινός μεταξύ των Εβραίων βορειοαφρικανικής καταγωγής.
Η καθ. Ami Schattner ερεύνησε και ανέλυσε όλους τους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία σε ελεγχόμενες δοκιμές αυτού του αρχαίου φαρμάκου τα τελευταία 20 χρόνια.
Διαπίστωσε ότι μεταξύ των χρήσεων και των πιθανών χρήσεών της, η κολχικίνη φαίνεται επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία του COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης