Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αύξηση κρουσμάτων στην πόλη Xian που βρίσκεται σε lockdown – Κανένα κρούσμα της Omicron

Κίνα: Αύξηση κρουσμάτων στην πόλη Xian που βρίσκεται σε lockdown – Κανένα κρούσμα της Omicron

Η κινεζική πόλη Xian δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα της παραλλαγής Omicron

Σχετικά Άρθρα

Αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 σε ημερήσια βάση κατέγραψε η κινεζική πόλη Xian , η οποία βρίσκεται εδώ και μέρες σε lockdown.
Ειδικότερα, η κινεζική πόλη των 13 εκατ. κατοίκων στη βορειοδυτική Κίνα, κατέγραψε 75 κρούσματα στην κοινότητα με επιβεβαιωμένα συμπτώματα την 24η Δεκεμβρίου, τον υψηλότερο απολογισμό του έτους.
Ωστόσο, λίγες είναι οι περιπτώσεις μόλυνσης που οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα στην πόλη, με τους ασθενείς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα (330 το διάστημα 9-24/12), σε σύγκριση με τις εξάρσεις σε άλλες χώρες.
Ωστόσο, η κινεζική πόλη επέβαλε αυστηρά μέτρα συμμορφούμενη προς την πολιτική του Πεκίνου να περιορίζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την τοπική μετάδοση.
Στο πλαίσιο αυτού, οι κάτοικοι απαγορεύεται να φύγουν από την πόλη χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση του εργοδότη τους ή τις τοπικές αρχές, ενώ μόνο ένα μέλος από κάθε νοικοκυριό μπορεί να βγει για να αγοράσει τα απαραίτητα κάθε δύο ημέρες.
Τα υπόλοιπα μέλη κάθε οικογένειας δεν μπορούν να βγουν από την κατοικία τους, εκτός εάν η εργασία τους κρίνεται απαραίτητη ή συντρέχουν έκτακτοι λόγοι και έχουν έγκριση των εργοδοτών τους ή των τοπικών αρχών.
Στο μεταξύ, τοπικοί αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν επειδή δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν την εμφάνιση εστίας στη Xian, ενώ ακυρώθηκαν εγχώριες πτήσεις.
Η XiAn ChenXi Aviation Technology, που προμηθεύει τον κινεζικό στρατό με συστήματα τεχνολογίας πτήσεων, ανακοίνωσε στις 24/12 ότι ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή της λόγω της έξαρσης, απόφαση που αναμένεται να πλήξει τα λειτουργικά της έσοδα το 2021, ενώ η Western Securities ανακοίνωσε ότι τα καταστήματά της στην πόλη σταμάτησαν να προσφέρουν διά ζώσης υπηρεσίες σε πελάτες.
Ακόμη, τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα εκτάκτων περιστατικών ενός ογκολογικού νοσοκομείου σταμάτησαν να δέχονται ασθενείς λόγω της COVID, κάτι που έπραξαν και άλλα νοσοκομεία.

Περί Omicron

Πάντως, η Xian, που ξεκίνησε κύκλο μαζικών διαγνωστικών τεστ, δεν έχει ανακοινώσει κανένα κρούσμα της παραλλαγής Omicron.
Συνολικά η Κίνα έχει ανακοινώσει μερικές μόνο μολύνσεις της νέας μετάλλαξης μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης