Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί το Ισραήλ δεν προχωρά σε τέταρτη δόση - Τα δεδομένα για την παραλλαγή Omicron

Γιατί το Ισραήλ δεν προχωρά σε τέταρτη δόση - Τα δεδομένα για την παραλλαγή Omicron
Η Ομάδα Αντιμετώπισης Πανδημίας της χώρας και η Επιτροπή Εμβολιασμού για την COVID-19 συνέστησαν στο Ισραήλ να χορηγήσει τέταρτο εμβόλιο σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο

Η έρευνα για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου για την COVID-19 έχει σταματήσει και ενδέχεται να μην προχωρήσει καθόλου, δήλωσε εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Tel Hashomer.
Το νοσοκομείο ζήτησε έγκριση για την τέταρτη δόση από την Επιτροπή του Ελσίνκι του Υπουργείου Υγείας, αλλά το αίτημα δεν έχει ακόμη λάβει το πράσινο φως.
Η Ομάδα Αντιμετώπισης Πανδημίας της χώρας και η Επιτροπή Εμβολιασμού για την COVID-19 συνέστησαν στο Ισραήλ να χορηγήσει τέταρτο εμβόλιο σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων ατόμων ανοσοκατεσταλμένων, ηλικιωμένων και ιατρών.
Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είπε στο KAN News ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει την Κυριακή, αν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash δεν έχει ακόμη εγκρίνει την απόφαση ούτε έχει εκδώσει σχετικό διάταγμα.
Πληροφορίες αργά το βράδυ της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου ανέφεραν ότι η τέταρτη δόση δεν θα εγκριθεί λόγω νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η παραλλαγή Omicron προκαλεί λιγότερη σοβαρή νόσηση και μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Μελέτες που προέρχονται τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από τη Νότια Αφρική έχουν πλέον βρει ότι τα άτομα που προσβάλλονται από την παραλλαγή έχουν 20% έως 80% λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης