Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρατίδια σταματούν την ιχνηλάτηση στη Γερμανία, δεν επιβάλλεται καραντίνα σε κρούσματα - Υπολειτουργούν υγειονομικές υπηρεσίες

Κρατίδια σταματούν την ιχνηλάτηση στη Γερμανία, δεν επιβάλλεται καραντίνα σε κρούσματα - Υπολειτουργούν υγειονομικές υπηρεσίες
Υπολειτουργούν υγειονομικές υπηρεσίες στη Γερμανία, τη στιγμή που η νέα μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού προελαύνει στη χώρα
Σχετικά Άρθρα
Ένας μεγάλος αριθμός των γερμανικών υγειονομικών υπηρεσιών δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει την ιχνηλάτηση επαφών νοσούντων με κορωνοϊό.
Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να εντοπιστούν και να ενημερωθούν τα άτομα με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο άρρωστος αναφέρει η Deutsche Welle.
Κρατίδια όμως όπως η Βάδη-Βυρτεμβέργη, το Βερολίνο και το Αμβούργο έχουν πλήρως αναστείλει την ιχνηλάτηση επαφών, επισημαίνει η Oute Taixert, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (BVÖGD), σε συνέντευξή της στο πρακτορείο RND.
Eκτός αυτού, οι υγειονομικές τους υπηρεσίες έχουν σταματήσει να επιβάλλουν καραντίνα σε άτομα με θετικό τεστ.
Τα κρατίδια θεωρούν ότι ο καθένας που μολύνεται, γνωρίζει το τι πρέπει να κάνει.

Προέλαση της Omicron

Η κατάσταση οφείλεται, σύμφωνα με την Taixert, στην έλλειψη προσωπικού στις υγειονομικές υπηρεσίες.
Αιτία είναι μεταξύ άλλων οι μισθοί, που είναι πολύ χαμηλότεροι απ’ ό,τι για τους γιατρούς στα νοσοκομεία.
Η Taixert δεν αποκλείει οι συνθήκες στις υγειονομικές υπηρεσίες να βελτιωθούν.
Το πιθανότερο είναι, η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού να αναγκάσει τα κρατίδια να αυξήσουν τα κονδύλια για τις υγειονομικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το κρατικό Robert Koch Institute, σε όλα τα 16 κρατίδια της Γερμανίας έχουν εμφανιστεί κρούσματα Όμικρον.
Ο συνολικός τους αριθμός κυμαινόταν την Τετάρτη στις 3.198 κρούσματα.
Επειδή τα περισσότερα στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών είναι κατά μία με δύο βδομάδες παλαιότερα, ο πραγματικός αριθμός των σημερινών κρουσμάτων Omicron είναι πολύ μεγαλύτερος.
Το Robert Koch Institute εκτιμά ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων έως ότου η Omicron αντικαταστήσει τη Δέλτα ως κυρίαρχη μετάλλαξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης