Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές ανατολική Ουκρανία

Ρώσοι μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές ανατολική Ουκρανία
Ρώσοι μισθοφόροι αποστέλλονται στην ανατολική Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ρώσοι μισθοφόροι έχουν αναπτυχθεί στην ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες για να ενισχύσουν την άμυνα κατά των ουκρανικών δυνάμεων, καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης αυξάνονται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις τεσσάρων πηγών.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ρωσία έχει μεταφέρει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες σε θέσεις κοντά στην Ουκρανία και έχει απαιτήσει επείγουσες εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί, σύμφωνα με τη Μόσχα, για να εμποδίσουν την Ουκρανία και άλλες γειτονικές χώρες να χρησιμοποιηθούν ως βάση για επιθέσεις εναντίον της.
Η Δύση και η Ουκρανία έχουν από την πλευρά τους κατηγορήσει τη Ρωσία ότι εξετάζει μια νέα επίθεση κατά της Ουκρανίας ήδη από τον επόμενο μήνα, κάτι που η Μόσχα αρνείται.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και υποστήριξε τους φιλορώσους αυτονομιστές που κατέλαβαν ένα τμήμα της περιοχής του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία την ίδια χρονιά και οι οποίοι συνεχίζουν να πολεμούν τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις εκεί.
Από τις τέσσερις πηγές, οι τρεις περιέγραψαν τις προσφορές που τους έγιναν από μισθοφόρους για να πάνε στο Ντονμπάς.
Ανέφεραν ότι οι μισθοφόροι δεν αποκάλυψαν ποιον εκπροσωπούσαν.
Και οι τέσσερις πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν, επικαλούμενες φόβους για την ασφάλειά τους.
Δύο από τις τρεις πηγές ανέφεραν ότι δέχτηκαν την πρόταση, ενώ η τρίτη πηγή αρνήθηκε.
«Συγκεντρώνουν όλους όσους έχουν εμπειρία μάχης», δήλωσε η μία από τις δύο πηγές που δέχτηκε την πρόταση.
Το Κρεμλίνο από τη μεριά του λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, των οποίων τις δράσεις περιγράφει ως εθελοντές που δεν έχουν καμία σχέση με το κράτος.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου D. Pescov δήλωσε: "Είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο και δεν ξέρουμε πόσο αξιόπιστοι είναι αυτοί οι ισχυρισμοί».
Ο Pescov δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ ρωσικές τακτικές δυνάμεις ή στρατιωτικοί σύμβουλοι στην ανατολική Ουκρανία και ότι η Μόσχα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει τέτοιες δυνάμεις.
Το Κίεβο το αμφισβητεί αυτό και λέει ότι υπάρχουν τακτικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης