Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση ως 17,7% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται τον Δεκέμβριο 2021

Πτώση ως 17,7% στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται τον Δεκέμβριο 2021
Οι λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθούν τον Δεκέμβριο, καθώς οι ελλείψεις προσφοράς και η υψηλή ζήτηση έχουν ωθήσει τις τιμές στα ύψη,

Οι λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ αναμένεται να μειωθούν τον Δεκέμβριο, καθώς οι ελλείψεις προσφοράς και η υψηλή ζήτηση έχουν ωθήσει τις τιμές στα ύψη, ανέφεραν οι σύμβουλοι JD Power και LMC Automotive σε έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Οι λιανικές πωλήσεις νέων οχημάτων θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 17,7% στις 2.923.600 μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει η έκθεση.
Η έντονη ζήτηση με αυτήν την περιορισμένη προσφορά έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να συνεχίσουν να αυξάνονται, δήλωσε ο Thomas King, πρόεδρος του τμήματος δεδομένων και ανάλυσης της JD Powers.
Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων όλων των μεγεθών παλεύουν με την ισχυρότερη πληθωριστική πίεση των τελευταίων τριών δεκαετιών, μετά από μια αμείλικτη άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.
Οι μέσες τιμές συναλλαγών αναμένεται να φτάσουν τα 45.743 $, υπερβαίνοντας το όριο των 45.000 δολάρια για πρώτη φορά και 20% υψηλότερες από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι τιμές ξεπέρασαν για πρώτη φορά το επίπεδο των 38.000 δολάρια.
Η παραγωγή στα εργοστάσια αυτοκινήτων αυξήθηκε 2,2% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 10,1% τον
Οκτώβριο.
Ωστόσο, η παραγωγή μηχανοκίνητων οχημάτων τον Νοέμβριο παρέμεινε 5,4% κάτω από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών.
Οι συνολικές πωλήσεις νέων οχημάτων για τον Δεκέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών λιανικής και μη, αναμένεται να φτάσουν τις 1.245.600 μονάδες, μείωση 20,5% από πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης