Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο FDA δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που προκαλεί το εμβόλιο Pfizer

Ο FDA δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες που προκαλεί το εμβόλιο Pfizer
Τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο FDA αποκαλύπτουν ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer κατέγραψε σχεδόν 160.000 ανεπιθύμητες ενέργειες στο εμβόλιο της για τον COVID κατά τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του

Καθώς ο FDA ετοιμάζεται να εγκρίνει το νέο χάπι της Pfizer για τη θεραπεία ασθενών υψηλού κινδύνου που έχουν μολυνθεί από τον COVID, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επικίνδυνες παρενέργειες που συνδέονται με το εμβόλιο της έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Μόλις χθες, αναφέραμε έναν ακόμη θάνατο που συνδέεται με το εμβόλιο στη Νέα Ζηλανδία.
Τώρα, τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο FDA αποκαλύπτουν ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer κατέγραψε σχεδόν 160.000 ανεπιθύμητες ενέργειες στο εμβόλιο της για τον COVID κατά τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του.

Τα δεδομένα ελήφθησαν από μια ομάδα γιατρών, καθηγητών και δημοσιογράφων που αποκαλούνται Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια.
Υπέβαλαν αίτημα για τον Νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας στον FDA . Και η πρώτη δόση των εγγράφων αποκάλυψε ότι, από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν το εμβόλιο της Pfizer κυκλοφόρησε παγκοσμίως σε βάση έκτακτης ανάγκης, η φαρμακοβιομηχανία είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 42.000 αναφορές περιστατικών που περιγράφουν λεπτομερώς σχεδόν 160.000 περιπτώσεις μεμονωμένων ανεπιθύμητων ενεργειών στο εμβόλιο.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των περιπτώσεων ανεπιθύμητων ενεργειών, τόσο σοβαρές όσο και μη, ταξινομήθηκαν ως «γενικές διαταραχές».

Μεταξύ των πιο κοινών καταστάσεων που αναφέρθηκαν ήταν πυρετοί (πυρεξία), κόπωση και διάρροια, μεταξύ άλλων.

Αλλά ο πιο τραγικός αριθμός σε ολόκληρη την έκθεση είναι ότι περισσότερες από 1.000 από αυτές τις περιπτώσεις ήταν θανατηφόρες στις ΗΠΑ.
Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 θάνατοι έχουν συνδεθεί με το εμβόλιο, κάτι που είναι σύμφωνο με τα δεδομένα της ίδιας της εταιρείας.
Οι επικριτές υποστήριξαν ότι ορισμένοι από τους θανάτους δεν μπορούν να συνδεθούν οριστικά με το εμβόλιο, αλλά άλλοι αντίθετα επέμειναν ότι ο αριθμός των θανάτων μπορεί να εξακολουθεί να μην αναφέρεται.
pfizer10.jpg

Οι αναγνώστες μπορούν να βρουν την πλήρη ανάλυση των δεδομένων από τους Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας και Ιατρικής για τη Διαφάνεια παρακάτω:

Ολόκληρη η έκθεση

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης