Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μαύρη» εκτίμηση για μετάλλαξη Omicron: Είναι η δεύτερη πιο μεταδοτική ασθένεια στον πλανήτη

«Μαύρη» εκτίμηση για μετάλλαξη Omicron: Είναι η δεύτερη πιο μεταδοτική ασθένεια στον πλανήτη
Η μετάλλαξη Omicron φαίνεται να διαθέτει τεράστια μεταδοτικότητα, εκτοξεύοντας τα κρούσματα κάθε δύο έως τρεις ημέρες

Η μετάλλαξη Omicron της COVID-19 έχει θέσει τον πλανήτη σε παγκόσμιο συναγερμό, με την Klaudia Haugen να εκτιμά πως είναι η δεύτερη πιο μεταδοτική ασθένεια παγκοσμίως, μετά την ιλαρά.
Η λοιμωξιολόγος από το Κλίβελαντ έκανε λόγο για ταχέως μεταβαλλόμενη επιδημιολογική κατάσταση, προσθέτοντας πως το νέο στέλεχος εξαπλώνεται σαν «πυρκαγιά» στο βορειοανατολικό Οχάιο ενώ ο ιός είναι πλέον ένας από τους πιο μεταδοτικούς στον πλανήτη.
«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε για αυτήν την παραλλαγή είναι ότι είναι πολύ πιο μεταδοτική», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «είναι ο δεύτερος πιο μεταδοτικός ιός στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Και επομένως είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι βρισκόμαστε σε πολύ διαφορετική θέση απ' ό,τι ήμασταν πριν από δύο εβδομάδες».
Η Haugen εξήγησε πως η μετάλλαξη Omicron φαίνεται να διαθέτει τεράστια μεταδοτικότητα, εκτοξεύοντας τα κρούσματα κάθε δύο έως τρεις ημέρες, η οποία τώρα ή σύντομα θα γίνει η κυρίαρχη στις ΗΠΑ.
Επικαλέστηκε επίσης στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τη Δευτέρα, που δείχνουν πως το στέλεχος Omicron αντιπροσωπεύει το 73% των νέων κρουσμάτων της COVID-19 στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την ειδικό, τα στελέχη Omicron και Delta έχουν ως αποτέλεσμα να φρακάρουν τα αμερικανικά νοσοκομεία, ενώ αν και υπάρχουν ενδείξεις πως η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι λιγότερο λοιμογόνα, αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης