Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει τελικά με την Omicron; - Επικίνδυνη για τον Gates, ακίνδυνη για Βρετανία και Ν. Αφρική και ο χρησμός της JP Morgan

Τι συμβαίνει τελικά με την Omicron; - Επικίνδυνη για τον Gates, ακίνδυνη για Βρετανία και Ν. Αφρική και ο χρησμός της JP Morgan

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από βρετανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η παράλλαξη Omicron προκαλεί πιο ήπια νόσηση σε σχέση με την Delta

Σχετικά Άρθρα
Η παγκόσμια σύγχυση με τη νέα παραλλαγή της Covid 19, την Omicron, συνεχίζεται, καθώς την ώρα που ο «αυτοδιοριζόμενος» ειδικός επί των πανδημιών, Bill Gates, συνεχίζει να τρομοκρατεί τους εύπιστους, οι αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και της Νότιας Αφρικής καθησυχάζουν, αναφέροντας ότι είναι ακίνδυνη.

Σύμφωνα με τον Gates, ακριβώς όταν ο κόσμος τελικά ένιωθε ότι η ζωή θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στο φυσιολογικό, η αύξηση των νέων κρουσμάτων τον περασμένο μήνα (η οποία οφείλεται εν μέρει στην άνοδο της παραλλαγής Omicron, η οποία είναι πλέον υπεύθυνη για τα περισσότερα νέα κρούσματα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC) σημαίνει ότι ο κόσμος μπορεί στην πραγματικότητα να εισέρχεται "στο χειρότερο μέρος της πανδημίας".
"Η Omicron θα χτυπήσει για όλους μας", είπε ο Gates (παρά τους ισχυρισμούς ότι στην πραγματικότητα προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα από το στέλεχος Delta).

Πιο ήπια η νόσηση από Omicron σε σχέση με τη Delta

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από βρετανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η παράλλαξη Omicron προκαλεί πιο ήπια νόσηση σε σχέση με την Delta.
Επιστήμονες από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αναφέρουν σε μελέτη τους (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα) ότι οι Βρετανοί που κόλλησαν με την παράλλαξη Omicron είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν βαριά σε σχέση με εκείνους που είχαν νοσήσει με τη Delta.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα νοσούντων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι όσοι αρρώστησαν βαριά με την Omicron, είχαν μεγάλες πιθανότητες νοσηλείας σε ΜΕΘ και θανάτου.
Παράλληλα, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως είναι πολύ υψηλή η μεταδοτικότητα της Omicron, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των λοιμώξεων θα είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε υψηλό αριθμό νοσηλειών.

Πρόταση από Ν. Αφρική, σταματήστε τα lockdowns

Τελικά η Omicron μπορεί να μετατρέπεται σε κυρίαρχη μετάλλαξη αλλά είναι σχετικά ακίνδυνη σχεδόν 10 φορές λιγότερες νοσηλείες και θνητότητα εμφανίζει έναντι της Delta που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη.
Μάλιστα αξιωματούχοι της Νότιας Αφρικής από όπου ξεκίνησε η Omicron προτρέπουν να σταματήσουν οι καραντίνες για όσους φέρουν την μετάλλαξη Omicron γιατί εμφανίζει ελάχιστα συμπτώματα.
Οι νοσηλείες για τον COVID-19 στη Νότια Αφρική, το επίκεντρο της επιδημίας της μετάλλαξης Omicron, μειώθηκαν κατά 25% την τελευταία εβδομάδα, υποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η παραλλαγή είναι ηπιότερη από προηγούμενα στελέχη.
Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδοτικών Ασθενειών (NICD) της χώρας, ο αριθμός των ατόμων στα νοσοκομεία που είχαν βρεθεί θετικά, υποχώρησαν στους 5.600.

JP Morgan: Η Omicron θα μπορούσε να είναι το «τέλος της πανδημίας»

Ενώ είναι πιθανό ότι η Omicron είναι πιο μεταδοτική, οι πρώτες αναφορές υποδηλώνουν ότι μπορεί επίσης να είναι λιγότερο θανατηφόρα - κάτι που θα ταιριάζει στο πρότυπο της εξέλιξης του ιού που παρατηρείται ιστορικά.
Εάν αυτές οι τάσεις επιβεβαιωθούν τις επόμενες εβδομάδες, θα μπορούσε η παραλλαγή Omicron να αποδειχθεί τελικά θετική για τις αγορές, σύμφωνα με την JP Morgan, με την έννοια ότι θα μπορούσε να επιταχύνει το τέλος της πανδημίας.
Εάν ένας λιγότερο σοβαρός και πιο μεταδοτικός ιός παραγκωνίζει γρήγορα τις πιο σοβαρές παραλλαγές, θα μπορούσε η παραλλαγή Omicron να είναι καταλύτης για να μετατρέψει μια θανατηφόρα πανδημία σε κάτι πιο παρόμοιο με την εποχική γρίπη;
Αυτή η εξέλιξη θα ταίριαζε με ιστορικά πρότυπα (διάρκεια και αριθμός κυμάτων) προηγούμενων πανδημιών, ειδικά δεδομένης της ευρείας διαθεσιμότητας εμβολίων και νέων θεραπευτικών ουσιών που αναμένεται να λειτουργήσουν σε όλες τις γνωστές παραλλαγές (Pfizer, Merck), αναφέρει η JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης