Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Καθολικό lockdown στην πόλη Σιάν με 13 εκατ. κατοίκους - Επιτρέπεται να βγαίνουν για ψώνια κάθε 2 ημέρες

Κίνα: Καθολικό lockdown στην πόλη Σιάν με 13 εκατ. κατοίκους - Επιτρέπεται να βγαίνουν για ψώνια κάθε 2 ημέρες
Για να εμποδιστεί οποιαδήποτε διάδοση του ιού, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους από αύριο, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Λίγο πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου οι αρχές της Κίνας επέβαλαν σήμερα 22/12 καθολικό lockdown στην πόλη Σιάν της βόρειας Κίνας, η οποία έχει 13 εκατομμύρια κατοίκους, εξαιτίας μιας μεγάλης αύξησης κρουσμάτων της Covid-19.
Οι κάτοικοι της Σιάν στην Κίνα πρέπει «να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει επιτακτική ανάγκη» για να βγουν, ανέφεραν σε ανακοίνωση για το lockdown οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας πως ένα πρόσωπο σε κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει για να κάνει ψώνια «κάθε δύο ημέρες».
Για να εμποδιστεί οποιαδήποτε διάδοση του ιού, οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους από αύριο, Πέμπτη, τα μεσάνυχτα (18:00 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Όλες οι «μη ουσιώδεις» επιχειρήσεις, με εξαίρεση τα σούπερ-μάρκετ και τα ιατρικά ιδρύματα, πήραν εντολή να κλείσουν.
Η Σιάν είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ο οποίος βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας.
Η πόλη είχε ήδη περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις και άρχισε την Τρίτη να κάνει διαγνωστικά τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης