Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο εμβόλιο για κάθε κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις ανέπτυξε ο αμερικανικός στρατός – Τα σχέδια για παν-εμβολιασμό!

Νέο εμβόλιο για κάθε κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις ανέπτυξε ο αμερικανικός στρατός – Τα σχέδια για παν-εμβολιασμό!

Πολύ σύντομα είτε ολόκληρος ο κόσμος θα εμβολιαστεί είτε θα έχει μολυνθεί

Ερευνητές ινστιτούτου του αμερικανικού στρατού αποφάσισαν να συνταχθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, εστιάζοντας στις παραλλάξεις του, προκειμένου να θωρακιστεί ο πληθυσμός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, επιστήμονες στο Ινστιτούτο Στρατού Walter Reed αναπτύσσουν εμβόλιο «αποτελεσματικό κατά της COVID-19 και όλων των παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της Omicron».
Μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι επιστήμονες του Walter Reed Army Institute of Research αναμένεται να ανακοινώσουν τα ευρήματα για το εμβόλιο τους που είναι αποτελεσματικό ενάντια στην COVID-19 και σε όλες τις παραλλαγές της, ενώ προστατεύει και από προηγούμενους κορωνοϊούς που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.
Το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει, γνωστό ως εμβόλιο Spike Ferritin Nanoparticle (SpFN) COVID-19, «όχι μόνο προκαλεί μια ισχυρή ανοσολογική απόκριση, αλλά μπορεί επίσης να παρέχει ευρεία προστασία έναντι των ανησυχητικών παραλλαγών του SARS-CoV-2 καθώς και άλλων κορωνοϊών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Επί δύο έτη η έρευνα

Οι επιστήμονες ανέπτυξαν το εμβόλιο νανοσωματιδίων SpFN, που βασίζεται σε μια πλατφόρμα φερριτίνης, ως μέρος μιας «προνοητικής στρατηγικής που στοχεύει στην αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας και λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε παραλλαγές ανησυχίας και παρόμοιους ιούς που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον.
Οι ερευνητές του WRAIR δοκίμασαν το εμβόλιο σε 32 πιθήκους μακάκα Rhesus νωρίτερα φέτος με θετικά αποτελέσματα.
Τα ζώα εμβολιάστηκαν ενδομυϊκά δύο φορές, με διαφορά τεσσάρων εβδομάδων ή μία, τέσσερις εβδομάδες πριν από τη μόλυνση με SARS-CoV-2.
Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στις 16 Δεκεμβρίου στο Science Translational Medicine, υποδεικνύουν ότι το νέο εμβόλιο προστατεύει από τον COVID-19 και τις παραλλαγές του, συμπεριλαμβανομένης της Omicron, καθώς και από προηγούμενους σημαντικούς ιούς προέλευσης SARS, όπως αυτός που εμφανίστηκε το 2002.

Έρχεται το εμβόλιο παν-κορωνοϊών

«Η στρατηγική μας ήταν να αναπτύξουμε μια τεχνολογία εμβολίου «παν-κορωνοϊού» που θα μπορούσε δυνητικά να προσφέρει ασφαλή, αποτελεσματική και ανθεκτική προστασία έναντι πολλαπλών στελεχών και ειδών του κορωνοϊού», δήλωσε ο υπεύθυνος καθηγητής Modjarrad.
Το εμβόλιο εισήλθε σε δοκιμές στους ανθρώπους, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2021 και απέφεραν επίσης επιτυχημένα αποτελέσματα.
Ο Modjarrad είπε ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους, οι οποίες δοκιμάστηκαν σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί ούτε είχαν μολυνθεί προηγουμένως με COVID-19, έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην COVID-19 και όλες τις παραλλαγές της, καθώς και από προηγούμενους ιούς προέλευσης SARS.
«Είναι πολύ σημαντικό να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για ολόκληρη την ομάδα μας και νομίζω για ολόκληρο τον Στρατό επίσης», είπε ο Modjarrad.
«Με την Omicron, δεν υπάρχει τρόπος πραγματικά να ξεφύγουμε από αυτόν τον ιό.
Δεν θα μπορέσετε να το αποφύγετε.
Οπότε πιστεύω ότι πολύ σύντομα είτε ολόκληρος ο κόσμος θα εμβολιαστεί είτε θα έχει μολυνθεί», είπε ο Modjarrad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης