Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπέρδεψαν» την ελληνική αλφάβητο οι επιστήμονες στο... Ισραήλ - Ασθενής πέθανε από Delta και όχι Omicron

«Μπέρδεψαν» την ελληνική αλφάβητο οι επιστήμονες στο... Ισραήλ - Ασθενής πέθανε από Delta και όχι Omicron
Ο Ισραηλινός που η χώρα πίστευε ότι πέθανε αφού μολύνθηκε με την παραλλαγή Omicron στην πραγματικότητα έφερε την παραλλαγή Delta, ανέφερε την Τετάρτη 22/12 το Ιατρικό Κέντρο Soroka
Διχασμένη η επιστημονική κοινότητα με όσα διαδραματίζονται από την επέλαση της νέας παράλλαξης Omicron του κορωνοϊού. 
Αυτό καθώς ένα νέο περιστατικό θανάτου από covid 19, καταγράφηκε ως μετάλλαξη Omicron στο Ισραήλ, αλλά ο ασθενής έφερε εν τέλει την παραλλαγή... Delta.
Οι πολλές παραλλαγές, με ονόματα από την ελληνική αλφάβητο όπως έχει αποφανθεί ο ΠΟΥ, φαίνεται πως μπέρδεψαν ακόμα και τους ίδιους τους επιστήμονες! 

Ο Ισραηλινός που η χώρα πίστευε ότι πέθανε αφού μολύνθηκε με την παραλλαγή Omicron στην πραγματικότητα έφερε την παραλλαγή Delta, ανέφερε την Τετάρτη 22/12 το Ιατρικό Κέντρο Soroka.
Ο άνδρας, 68 ετών, πέθανε τη Δευτέρα. Είχε μολυνθεί από κορωνοϊό αλλά έπασχε επίσης από πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα.
Οι γιατροί τον θεώρησαν πολύ ύποπτο για τη μεταφορά της παραλλαγής Omicron, αλλά το υπουργείο Υγείας διόρθωσε την αναφορά την Τετάρτη και είπε ότι είχε μολυνθεί από τη Delta.
Την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι άλλα 170 κρούσματα Omicron ανακαλύφθηκαν στο Ισραήλ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 341.
Από τα 341 κρούσματα Omicron, τα 234 εισήλθαν στο Ισραήλ από το εξωτερικό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.
Επιπλέον, 29 είναι άτομα που είχαν επαφή με ταξιδιώτες και 66 μολύνθηκαν στην κοινότητα σε τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις.
Το υπουργείο είπε ότι ελέγχει την προέλευση της μόλυνσης 12 ατόμων.
Ταυτόχρονα, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων συνέχισε να αυξάνεται, αν και τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα δεν έχουν ακόμη ταξινομηθεί και δεν έχουν επιβεβαιωθεί ως Omicron.
Τις τελευταίες επτά ημέρες, 6.167 φορείς του ιού εντοπίστηκαν στο Ισραήλ, σημειώνοντας μια εκπληκτική αύξηση 47,9% από την προηγούμενη εβδομάδα.
Ταυτόχρονα, η σοβαρή νοσηρότητα παρέμεινε σταθερή με μόλις 80 άτομα σε σοβαρή κατάσταση, αριθμός αντίστοιχος με τις προηγούμενες ημέρες.

Νέα μέτρα λόγω Omicron

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης μόλυνσης, η κυβέρνηση απεφάνθη την Τρίτη 21/12 ότι οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει πλέον να έχουν το 50% των εργαζομένων να εργάζονται εξ αποστάσεως από την ερχόμενη Κυριακή 26/12
Μεταξύ των μέτρων που συζητώνται στο Ισραήλ είναι η επιβολή νέων περιορισμών στις συγκεντρώσεις, η επέκταση του συστήματος Green Pass (Πρασινο πιστοποιητικό) σε περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες και η διακοπή των δοκιμών χρηματοδότησης για παιδιά κάτω των 12 ετών για την απόκτηση προσωρινού Green Pass.

Απαγορεύει τα ταξίδια στις ΗΠΑ λόγω των φόβων για την παραλλαγή Omicron

Επιπλέον, το Ισραήλ ενέταξε στις 20/12 τις ΗΠΑ στον κατάλογό του με τις χώρες στις οποίες απαγορεύει τα ταξίδια, επικαλούμενο τις ανησυχίες που υπάρχουν για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Omicron του νέου κορωνοϊού.
Βάσει της εντολής που δόθηκε οι Ισραηλινοί θα χρειάζονται ειδική άδεια για να ταξιδέψουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ, οι οποίες προστίθενται σε έναν κατάλογο με περισσότερες από 50 χώρες στις οποίες δεν μπορούν να ταξιδέψουν οι πολίτες του Ισραήλ.

Πρόβλεψη για έξαρση νοσήσεων

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ισραήλ εξασφάλισε χρόνο με τις γρήγορες κινήσεις που έκανε για να περιορίσει τα ταξίδια όταν η Omicron εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, αλλά σημείωσε ότι αυτός εξαντλείται τώρα και προέβλεψε έξαρση νοσήσεων εντός λίγων εβδομάδων.
Ενεργώντας βάσει των συστάσεων του υπουργείου Υγείας, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ψήφισε να ενταχθούν οι ΗΠΑ, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ουγγαρία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, ο Καναδάς, η Ελβετία και η Τουρκία στον κατάλογο με τις χώρες στις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια, αναφέρει το γραφείο του Benett σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
Σε μια πρώτη γρήγορη αντίδραση στην Omicron, η οποία πρωτοεντοπίστηκε σε χώρες της νότιας Αφρικής και το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο ξένων στις 25 Νοεμβρίου και επέβαλλε καραντίνα τριών ως δεκατεσσάρων ημερών στους Ισραηλινούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης