Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Aισιοδοξία από τη Βρετανία: Πιο ήπια η νόσηση από Omicron σε σχέση με τη Delta

Politico: Aισιοδοξία από τη Βρετανία: Πιο ήπια η νόσηση από Omicron σε σχέση με τη Delta
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός νοσηλειών τονίζουν οι επιστήμονες
Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από βρετανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η παράλλαξη Omicron προκαλεί πιο ήπια νόσηση σε σχέση με την Delta.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico, επιστήμονες από την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) αναφέρουν σε μελέτη τους (αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα) ότι οι Βρετανοί που κόλλησαν με την παράλλαξη Omicron είναι λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν βαριά σε σχέση με εκείνους που είχαν νοσήσει με τη Delta.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα νοσούντων από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Παρόλο αυτά, οι επιστήμονες της UKHSA υποστηρίζουν ότι αν και τα συμπτώματα της Omicron φαίνεται να είναι συνολικά πιο ήπια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει μεγάλος αριθμός νοσηλειών.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι όσοι αρρώστησαν βαριά με την Omicron, είχαν μεγάλες πιθανότητες νοσηλείας σε ΜΕΘ και θανάτου.
Παράλληλα, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως είναι πολύ υψηλή η μεταδοτικότητα της Omicron, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των λοιμώξεων θα είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να οδηγήσει και σε υψηλό αριθμό νοσηλειών.

Δεν επαρκούν οι δύο δόσεις

Παράλληλα στην μελέτη αυτή, όπως τονίζει το Politico, επιβεβαιώνεται ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων δεν επαρκούν για ισχυρή προστασία έναντι της Omicron και ότι η τρίτη, αναμνηστική δόση μπορεί να μειώσει σημαντικά τόσο τη μόλυνση όσο και την ανάγκη νοσηλείας.

Δεν έχουμε λάβει ακόμα τη μελέτη

Από την πλευρά της πάντως η υφυπουργός Υγείας, Gillian Keegan υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμα αυτά τα στοιχεία της επιτροπής.
«Ζητάμε αυτά τα στοιχεία κάθε ημέρα.
Ανυπομονώ να τα παραλάβω.
Δεν τα έχουμε λάβει ακόμα επίσημα» υπογράμμισε η Keegan, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στα δεδομένα.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson σε χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στο πόσο σοβαρή είναι η νόσηση από την Omicron και στο κατά πόσο το στέλεχος αυτό επηρεάζει τον αριθμό των νοσηλειών.

Σε 7 ημέρες η καραντίνα

Εν τω μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως μειώνονται σε 7 από 10 οι ημέρες που θα πρέπει να είναι σε καραντίνα οι νοσούντες με covid.
Μάλιστα, η απόφαση προβλέπει ότι το τέλος της καραντίνας θα έρχεται ύστερα από δύο συνεχόμενα αρνητικά test την 6η και την 7η ημέρα.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει την πίεση στη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών για τη λειτουργία του κράτους και των επιχειρήσεων, ενόψει της επικράτησης της Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης