Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαζύγιο - μαμούθ για τον Εμίρη του Ντουμπάι: Θα πληρώσει πάνω από 640 εκατομμύρια στην 6η σύζυγό του

Διαζύγιο - μαμούθ για τον Εμίρη του Ντουμπάι: Θα πληρώσει πάνω από 640 εκατομμύρια στην 6η σύζυγό του

Το δικαστήριο της Βρετανίας επιδίκασε τη μεγαλύτερη στα χρονικά αποζημίωση διαζυγίου, καθώς καταδίκασε τον εμίρη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, να καταβάλει περισσότερα από 640 εκατομμύρια ευρώ στην πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους.
Ο 72χρονος εμίρης, επικεφαλής της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα πρέπει να καταβάλει εφάπαξ 251,5 εκ. λίρες (περίπου 300 εκ. ευρώ) στην έκτη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Χάγια της Ιορδανίας, 47 ετών σύμφωνα με το δικαστήριο της Βρετανίας.
Επίσης, θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τους συνολικά 290 εκ. λίρες (περισσότερα από 340 εκ. ευρώ) για να καλύψει τη διατροφή τους, τη μόρφωση και το κόστος για την ασφάλειά τους.
«Με δεδομένο το καθεστώς τους και τις απειλές για τρομοκρατία και απαγωγή με τις οποίες είναι αντιμέτωπα (…) είναι ιδιαίτερα ευάλωτα και έχουν ανάγκη ενισχυμένη ασφάλεια», εκτίμησε ο πρόεδρος του οικογενειακού δικαστηρίου στη σημερινή του απόφαση.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η βασική απειλή που αντιμετωπίζουν (τα παιδιά) προέρχεται από τον ίδιο τον εμίρη και όχι από εξωτερικές πηγές».
Η πριγκίπισσα Χάγια «δεν ζητεί αποζημίωση για τον εαυτό της αλλά για την ασφάλειά της» και για να αποζημιωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία της που απώλεσε μετά τη λύση του γάμου τους, εξήγησε ο Μουρ.
Στη διάρκεια της κατάθεσής της ενώπιον του δικαστηρίου, που διήρκησε σχεδόν 7 ώρες, η Χάγια είχε δηλώσει ότι ζητεί να της καταβληθεί εφάπαξ ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να μπορέσει να ξεφύγει, αυτή και τα παιδιά τους, από την επιρροή του σεΐχη.
Η δικαστική αυτή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο δικαστικό σίριαλ που ξεκίνησε όταν η πριγκίπισσα διέφυγε στη Βρετανία τον Απρίλιο του 2019 φοβούμενη για την ασφάλειά της, αφού ξεκίνησε σχέση με έναν από τους σωματοφύλακές της, και ένα μήνα αφού ζήτησε διαζύγιο από τον εμίρη.
Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Οκτώβριο ότι ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ είχε δώσει εντολή για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της συζύγου του και των δύο Βρετανών δικηγόρων της μέσω του λογισμικού Pegasus.
Στη διάρκεια αυτής της δίκης δεν αποδείχθηκε ότι η παρακολούθηση αυτή συνδεόταν με τη δικαστική διαμάχη στην οποία εμπλεκόταν ο σεΐχης με την έκτη σύζυγό του, από την οποία ζητούσε την επιστροφή των παιδιών τους στο Ντουμπάι.
Ωστόσο από το τηλέφωνό της είχε υποκλαπεί μεγάλος όγκος δεδομένων και συνομιλιών.

Ο δικαστής εξάλλου είχε υπογραμμίσει ότι ο εμίρης «είχε παρενοχλήσει και εκφοβίσει τη μητέρα (των παιδιών τους) προτού αυτή αναχωρήσει για την Αγγλία» όπως και στη συνέχεια και ήταν «έτοιμος να ανεχθεί αυτοί που ενεργούν στο όνομά του να πράττουν το ίδιο παρανόμως στη Βρετανία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης