Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μέτρα και στη Σουηδία για την Omicron - Τηλεργασία και περιορισμοί στην εστίαση

Νέα μέτρα και στη Σουηδία για την Omicron - Τηλεργασία και περιορισμοί στην εστίαση
Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν εξυπηρέτηση μόνο για καθήμενους σε μπαρ και εστιατόρια
Σχετικά Άρθρα
Στη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης της μετάλλαξης Omicron προχωρά και η Σουηδία, με την πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει την κατάσταση «ανησυχητική».
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα παροτρύνει όλους τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι με τηλεργασία εάν είναι δυνατόν και θα επιβάλει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής απόστασης.
Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν επίσης εξυπηρέτηση μόνο για καθήμενους σε μπαρ και εστιατόρια, καθώς και σε μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις, όπως μεταδίδει το Reuters.
Από τις 23 Δεκεμβρίου, η συμμετοχή σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.
H Σουηδία απέφυγε το πρόσφατο κύμα της covid που σάρωσε την Ευρώπη και οδήγησε πολλές χώρες στην επιβολή νέων περιορισμών.
Ωστόσο, τις τελευταίες 14 ημέρες ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με covid -19 σημείωσε άλμα 40%, με τους επιστήμονες να ανησυχούν για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.
Να σημειωθεί ότι το 82,9% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο με δύο δόσεις.
Στη Σουηδία έχουν χάσει τη ζωή τους 15.231 άνθρωποι λόγω covid -19 από το ξέσπασμα της πανδημίας.

sweden_1.JPG

Το χειρότερο σενάριο για την Omicron

«Πρέπει τώρα να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη και πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα», δήλωσε η πρωθυπουργός Magdalena Andersson κατά τη διάρκειας της συνέντευξης Τύπου.
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί έχουν κουραστεί από αυτό - το ίδιο κι εγώ - αλλά τώρα έχουμε μια νέα παραλλαγή ιού, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση».
Ο Σουηδικός Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι το χειρότερο σενάριο είναι τα κρούσματα της covid -19 να ξεπεράσουν τις 15.000 ημερησίως, έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Ποια παιδιά μπορούν να εμβολιαστούν

Τον εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού, συστήνει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας.

Μέχρι τώρα οι σουηδικές αρχές συνιστούσαν τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 12 και άνω, ενώ η ΕΕ έχει συστήσει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών να ανοσοποιηθούν λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Omicron του κορωνοϊού.
«Με βάση την τρέχουσα κατάσταση, τα στοιχεία και τις συζητήσεις με τη Σουηδική Παιδιατρική Ένωση και την Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων, η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας συνιστά τον εμβολιασμό κατά της covid-19 για κάποιες ομάδες παιδιών που σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης