Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα για την Omicron θα ανακοινώσει ο Biden - Όχι σε lockdown, δωρεάν τεστ, συνδρομή του στρατού

Μέτρα για την Omicron θα ανακοινώσει ο Biden - Όχι σε lockdown, δωρεάν τεστ, συνδρομή του στρατού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει μέτρα για τη στήριξη προς τα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα
Μέτρα με στόχο να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron στις ΗΠΑ αλλά και να αποφευχθεί το lockdown, θα ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα ανακοινώσει μέτρα για τη στήριξη προς τα νοσοκομεία, θα προσφέρει δωρεάν rapid test στο σπίτι και θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητα εμβολίων που μπορούν να μειώσουν τους κινδύνους από την παραλλαγή Omicron.
Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Biden στην ομιλία του την Τρίτη το απόγευμα, μεταδίδει το Associated Press.

Συνδρομή του ιατρικού προσωπικού του στρατού - Δωρεάν rapid tests

Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναπτύξει επιπλέον 1.000 στρατιώτες σε ιατρικά επαγγέλματα στα νοσοκομεία, καθώς και να κατευθύνει ομοσπονδιακό ιατρικό προσωπικό στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ουισκόνσιν, την Αριζόνα, το Νιου Χάμσαϊρ και το Βερμόντ.
Υπάρχουν επίσης σχέδια για την αποστολή πρόσθετων αναπνευστήρων και εξοπλισμού από το εθνικό απόθεμα.
Η κυβέρνηση θα αγοράσει 500 εκατομμύρια rapid tests τα οποία θα παραδοθούν δωρεάν στα σπίτια των Αμερικανών και θα δημιουργήσει νέα σημεία για τη διενέργεια τεστ.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ότι ο πρόεδρος δεν σκοπεύει να επιβάλει κανένα lockdown και αντίθετα θα ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν - και εφόσον μπορουν, με την ενισχυτική δόση των εμβολίων κατά της covid-19.
«Αυτή δεν είναι μια ομιλία που θα αφορά το lockdown.
Αυτή είναι μια ομιλία για τα οφέλη του εμβολιασμού», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Κυρίαρχη η παράλλαξη Omicron στις ΗΠΑ

Κυρίαρχη είναι πλέον η παράλλαξη Omicron στις ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσαν τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το εν λόγω στέλεχος ευθύνεται για το 73,2% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε τη 18η Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα CDC, μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες, η Omicron ξεπέρασε τη Delta ενώ σε ορισμένες Πολιτείες, όπως στο Όρεγκον, στο Αιντάχο και στην Ουάσινγκτον, ευθύνεται ακόμα και για το 96,3% των κρουσμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή αυτή που ολοκληρώθηκε την 11η Δεκεμβρίου, η Omicron ευθυνόταν για το 12,6% των μολύνσεων, ενώ μια εβδομάδα προηγουμένως μόλις το 0,7% των κρουσμάτων. 

Σημειώνεται πως η Omicron έχει ήδη εντοπιστεί σε 48 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο πρώτος θάνατος

Εν τω μεταξύ, υγειονομικοί αξιωματούχοι της πολιτείας Τέξας ανέφεραν πως καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από την παραλλαγή Omicron.
Το θύμα ήταν 50 ετών, ανεμβολίαστος και με υποκείμενα νοσήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης