Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς light lockdown η Γερμανία λόγω Omicron – Περιορισμοί στις επαφές, κλειστά τα κλαμπ

Προς light lockdown η Γερμανία λόγω Omicron – Περιορισμοί στις επαφές, κλειστά τα κλαμπ
Σήμερα 21/12 η διάσκεψη του καγκελάριου Scholz με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων
Σχετικά Άρθρα
Προς ένα light lockdown οδηγείται η Γερμανία, καθώς κατά τη σημερινή διάσκεψη του καγκελάριου Olaf Scholz με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να αποφασιστούν νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νέας υπερμεταδοτικής παράλλαξης Omicron.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ που επικαλούνται το προσχέδιο της απόφασης, το βασικότερο μέτρο είναι να περιοριστούν οι επαφές των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, από τις 28 Δεκεμβρίου και μετά, θα μπορούν να συναντώνται σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους έως 10 άτομα είτε αυτά είναι εμβολιασμένα είτε ανεμβολίαστα, ενώ δεν υπολογίζονται σε αυτόν τον αριθμό τα παιδιά κάτω τω 14 ετών.
Επίσης, οι εκδηλώσεις για την έλευση του 2022 θα ακυρωθούν, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα μεγάλα νυχτερινά club.

Τέλος οι θεατές από την Bundesliga

Αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι θα λειτουργήσουν με πολύ περιορισμένο αριθμό θεατών, στο 30% με 50% της χωρητικότητας, και μόνο για εμβολιασμένους ή ιαθέντες και χρήση μάσκας, ενώ οι διοργανωτές θα έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.
Οι αγώνες ποδοσφαίρου της Bundesliga και άλλες αντίστοιχες αθλητικές συναντήσεις κατά πάσα πιθανότητα θα διεξάγονται ξανά χωρίς φιλάθλους.
Πάντως, η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά το σενάριο ενός γενικού lockdown καθώς και του κλεισίματος των σχολείων.

Στήριξη και ετοιμότητα

Παράλληλα αναφέρεται πως η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ενώ τα κρατίδια θα μπορούν να προσαρμόζουν τη βοήθεια ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Σημειώνεται πως η καγκελαρία έχει ήδη δώσει οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας και στα ομοσπονδιακά και κρατιδιακά υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας και Υγείας, για την εκπόνηση σχεδίων λειτουργίας έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που, λόγω της διασποράς της Omicron, μεγάλος αριθμός υπαλλήλων τεθεί σε καραντίνα.

Συναγερμός

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στη Γερμανία, είναι πως το Ινστιτούτο Robert Koch, το οποίο είναι και αυτό που παρακολουθεί την πανδημία, σήμανε συναγερμό, αναβαθμίζοντας το επίπεδο κινδύνου για τον πληθυσμό σε «πολύ υψηλό» – ειδικά για τους ανεμβολίαστους.
Αντίστοιχα, «υψηλός» θεωρείται ο κίνδυνος για όσους έχουν κάνει δύο εμβόλια ή έχουν νοσήσει, ενώ χαρακτηρίζεται «μέτριος» για όσους έχουν λάβει ενισχυτική δόση.
Το Ινστιτούτο προειδοποιεί ακόμη για μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και για ταχεία υπερφόρτωση του συστήματος Υγείας. Διευκρινίζει ότι οι ανακοινώσεις του θα χρειαστεί να επικαιροποιηθούν, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης