Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κυρίαρχη πλέον η Omicron – Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος – Διάγγελμα Biden

ΗΠΑ: Κυρίαρχη πλέον η Omicron – Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος – Διάγγελμα Biden
Έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν θα απευθύνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Κυρίαρχη είναι πλέον η παράλλαξη Omicron στις ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσαν τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το εν λόγω στέλεχος ευθύνεται για το 73,2% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε τη 18η Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα CDC, μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες, η Omicron ξεπέρασε τη Delta ενώ σε ορισμένες Πολιτείες, όπως στο Όρεγκον, στο Αιντάχο και στην Ουάσινγκτον, ευθύνεται ακόμα και για το 96,3% των κρουσμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή αυτή που ολοκληρώθηκε την 11η Δεκεμβρίου, η Omicron ευθυνόταν για το 12,6% των μολύνσεων, ενώ μια εβδομάδα προηγουμένως μόλις το 0,7% των κρουσμάτων.
Σημειώνεται πως η Omicron έχει ήδη εντοπιστεί σε 48 Πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο πρώτος θάνατος

Εν τω μεταξύ, υγειονομικοί αξιωματούχοι της πολιτείας Τέξας ανέφεραν πως καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από την παραλλαγή Omicron.
Το θύμα ήταν 50 ετών, ανεμβολίαστος και με υποκείμενα νοσήματα.

Διάγγελμα Biden

Σήμερα Τρίτη 21/12 αναμένεται και το περίφημο διάγγελμα του Biden, ο οποίος θα αναφερθεί και στο τι μέλλει γενέσθαι με την παράλλαξη Omicron.
Ο Biden αναμένεται να καλέσει τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν είτε με την πρώτη δόση είτε με την αναμνηστική, θα τους καλέσει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και θα ανακοινώσει πως δεν είναι στα σχέδια του να κλείσει την χώρα.
Ωστόσο, θα επισημάνει για ακόμα μια φορά πως ο χειμώνας θα είναι ζοφερός για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης