Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις για το χρυσός - Υποχώρησε στα 1.794,6 δολ/ουγγιά

tags :
Πιέσεις για το χρυσός - Υποχώρησε στα 1.794,6 δολ/ουγγιά
Η στροφή της Fed σε αυστηρότερη πολιτική πιέζει τον χρυσό
Με απώλειες ολοκλήρωσε σήμερα 20/12 τις συναλλαγές ο χρυσός καθώς η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων έχει αμβλύνει την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.
Οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve απέναντι στο ράλι του πληθωρισμού και εν μέσω της επέλασης της μετάλλαξης Omicron που απειλεί να εκτροχιάσει την οικονομική ανάκαμψη.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδειξε στην τελευταία συνεδρίαση του 2021 ότι περιμένει να πραγματοποιήσει τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό που έχει εκτοξευτεί κοντά σε υψηλό 40 ετών.
Η υπερματοδική μετάλλαξη omicron του κορωνοϊού ενδεχομένως να αλλάξει την εικόνα αυτή καθώς η επιστροφή σε αυστηρά μέτρα περιορισμού της δραστηριότητας και σε νέα lockdown θα μπορούσε να επιβραδύνει σημαντικά την οικονομική ανάκαμψη.
Η υιοθέτηση μιας λιγότερο επιθετικής πολιτικής από την Fed όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να δώσει ανοδική ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε -0,6% και έκλεισε στα 1.794,60 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankinngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης