Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Η πρεσβεία μας στη Βρετανία δέχτηκε επίθεση - Ένας διπλωμάτης σοβαρά τραυματισμένος

Λευκορωσία: Η πρεσβεία μας στη Βρετανία δέχτηκε επίθεση - Ένας διπλωμάτης σοβαρά τραυματισμένος
Μετά το περιστατικό, το λευκορωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Βρετανό επιτετραμμένο στο Μινσκ και του ζήτησε οι βρετανικές αρχές να διεξάγουν πλήρη έρευνα και να απευθύνουν κατηγορίες ενάντια στους δράστες

Ένας Λευκορώσος διπλωμάτης τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από επίθεση που υπέστη η πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Belta που επικαλείται το Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.
«Αρχικά, μία ομάδα ανθρώπων κατέστρεψε την πρόσοψη του κτιρίου της πρεσβείας και έπειτα επιτέθηκαν οι ίδιοι στους Λευκορώσους διπλωμάτες που έφτασαν επί τόπου», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.
«Ένας από τους διπλωμάτες υπέστη σοβαρά τραύματα και χρειάστηκε επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Διαγνώσθηκε με σπασμένη μύτη, ήπια διάσειση και κάταγμα δοντιού», προσθέτει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάποιοι από τους επιτιθέμενους συνελήφθησαν από τη Μητροπολιτική Αστυνομία, όταν αποπειράθηκαν να διαφύγουν από τον τόπο της επίθεσης. Οι ύποπτοι φέρονται να ανήκουν σε μια ομάδα Λευκορώσων μεταναστών στη Βρετανία.
«Έχει επιβεβαιωθεί πως τα άτομα (που επιτέθηκαν στην πρεσβεία) πιθανότατα ανήκουν στην ακραία ομάδα μεταναστών Ναντζέγια», τόνισε το Υπουργείο.
Μετά το περιστατικό, το λευκορωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Βρετανό επιτετραμμένο στο Μινσκ και του ζήτησε οι βρετανικές αρχές να διεξάγουν πλήρη έρευνα και να απευθύνουν κατηγορίες ενάντια στους δράστες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης