Τελευταία Νέα
Διεθνή

Monte dei Paschi: Νέο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης - ΑΜΚ 2,5 δισ. το 2022

Monte dei Paschi: Νέο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης - ΑΜΚ 2,5 δισ. το 2022
Μετά την αποτυχία πώλησης στη Unicredit, η αρχαιότερη τράπεζα στον πλανήτη αναζητά νέους τρόπους διάσωσης
Σχετικά Άρθρα
Στην εφαρμογή ενός νέου σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης προχωρά η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi, μέσω της αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2,5 δισ. ευρώ το 2022.
Μετά την αποτυχία πώλησης στη Unicredit, η αρχαιότερη τράπεζα στον πλανήτη αναζητά νέους τρόπους διάσωσης.
Τα κεφάλαια από την άντληση κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε I.T., για έξοδα αναδιάρθρωσης και για τις τρέχουσες απαιτήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ανέφερε η MPS σε δήλωση αργά την Παρασκευή.
Το νέο σχέδιο για το 2026 αντικαθιστά το πρηγούμενο σχέδο που εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πράσινο φως των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα κεφαλαιακή ενίσχυση, ανέφερε η MPS.

Τι προβλέπει το νέο σχέδιο κεφαλαακής ενίσχυσης

Σύμφωνα με το σχέδιο, η τράπεζα προβλέπει αναλογία κόστους-εσόδων κάτω από 60% έως το 2024 με περαιτέρω μειώσεις μετά από αυτό, και CET1 πάνω από 14% το 2024 και περίπου 17,5% το 2026, πριν από τα μερίσματα και οποιαδήποτε θετική επανεκτίμηση DTA .
Το προηγούμενο σχέδιο προέβλεπε δείκτη κεφαλαικής επάρκειας CET1 σταθερά πάνω από 12%, δήλωσε τότε η MPS.
Η τράπεζα στοχεύει επίσης κέρδη προ φόρων ύψους 700 εκατ. ευρώ το 2024 και απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 11% έως το 2026.
Το σχέδιο εξαρτάται από την εμπορική δυναμική στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις προμήθειες, καθώς και από την εξοικονόμηση πόρων από το πρόγραμμα εθελοντικής αποχώρησης των εργαζομένων.
Εξοικονομήσεις περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως θα μπορούσαν να επιτευχθούν σε μεγάλο βαθμό μέχρι το 2024, ανάλογα με τις διαπραγματεύσεις με τα εργατικά συνδικάτα, ανέφερε η MPS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης