Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Ρώσος ολιγάρχης Roman Abramovich έγινε…Πορτογάλος;

Γιατί ο Ρώσος ολιγάρχης Roman Abramovich έγινε…Πορτογάλος;
Ο Abramovich, ερεύνησε την οικογενειακή του ιστορία επί σειρά ετών και ανακάλυψε κάτι σημαντικό
Σχετικά Άρθρα

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea , Roman Abramovich, έλαβε την πορτογαλική υπηκοότητα ως μέρος του νόμου της χώρας για την επιστροφή των Εβραίων Σεφαραδίτικης καταγωγής.
Ο Abramovich, ερεύνησε την οικογενειακή του ιστορία επί σειρά ετών και ανακάλυψε ότι μέλη της οικογένειάς του προέρχονταν από την Πορτογαλία, προτού εκδιωχθεί, και κατέληξε στο Αμβούργο της Γερμανίας.
Χιλιάδες Ισραηλινοί Εβραίοι έχουν λάβει πορτογαλική υπηκοότητα από την ψήφιση του νόμου το 2015.
Ο αριθμός τέτοιων αιτήσεων έχει αυξηθεί στην Πορτογαλία αφότου έληξε το 2019 παρόμοια προσφορά ιθαγένειας στους Σεφαραδίτες Εβραίους από την Ισπανία.

Η πολιτιστική κληρονομιά

Οι γενεαλογίες των αιτούντων ελέγχονται από ειδικούς που αναζητούν επίσης στοιχεία ενδιαφέροντος για την κουλτούρα των Σεφαραδιτών.
Ο Abramovich προχώρησε σε μεγάλες δωρεές σε έργα που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά των Πορτογάλων Σεφαραδιτών Εβραίων στηn πόλη του Αμβούργου, όπως γράφει η Jerusalem Post.
Περίπου 300.000 Εβραίοι ζούσαν στην Ισπανία όταν, το 1492, οι μονάρχες Ισαβέλλα και Φερδινάνδος διέταξαν αυτούς και τους μουσουλμάνους της χώρας να προσηλυτιστούν στον καθολικισμό ή να φύγουν.
Δεκάδες χιλιάδες κατέφυγαν στην Πορτογαλία και από εκεί εκδιώχθηκαν το 1496.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης