Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Μόλις 1,7% των νέων κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron οδηγείται σε νοσηλεία – Αρκετά ήπια η νόσηση

Νότια Αφρική: Μόλις 1,7% των νέων κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron οδηγείται σε νοσηλεία – Αρκετά ήπια η νόσηση

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Joe Phaahla, σε πλήρη αντ'ιθεση από την πρόταση ειδικών στη Βρετανία για νέα αυστηρά μέτρα 

Σχετικά Άρθρα

Μόλις το 1,7% των νέων κρουσμάτων COVID στο τρέχον κύμα της μετάλλαξης Omicron νοσηλεύονται σε σύγκριση με το 19% στο προηγούμενο κύμα της πανδημία και ότι η συντριπτική πλειονότητα των νέων περιπτώσεων είναι «αρκετά ήπιες», ήτοι η νόσηση δεν είναι βαριά, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Νότιας Αφρικής Joe Phaahla, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021.
«Στο τρέχον κύμα των νέων κρουσμάτων, μόλις το 1,7% των κρουσμάτων Covid οδηγήθηκε σε νοσηλεία, κατά μέσο όρο καταγράφονται λιγότερα από 350 κρούσματα καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έναντι μέσου όρου άνω των 800 στο προηγούμενο κύμα, ήτοι 19%». αναφέρει η επιθεώρηση Business Tech με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση του Phaahla.
Omicron Covid cases in South African ground zero 'peaked on 6 December' |  Daily Mail Online
Κορύφωση της καμπύλης

Στο Gauteng, η επαρχία που περιλαμβάνει το Γιοχάνεσμπουργκ, έχει επίσης υποχωρήσει στο ποσοστό θετικότητας στο 25%, που σημαίνει ότι το κύμα της Omicron θα μπορούσε να έχει φτάσει ήδη στην κορύφωσή του σε αυτήν την περιοχή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο είναι επίσης χαμηλότερες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα πληγεί περισσότερο λόγω του μεγαλύτερου πληθυσμού του.


Στο άλλο άκρο από τη Βρετανία

Ο Phaahla δήλωσε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2021 ότι τα ποσοστά νοσηλειών και θανάτων παραμένουν «σχετικά χαμηλά», προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στη χώρα με τη λήψη νέων υγειονομικών μέτρων και συμβούλευσε τους Νοτιοαφρικανούς να απολαύσουν τα Χριστούγεννα.
Τέτοιες θετικές εξελίξεις δεν είναι προφανώς ευπρόσδεκτες από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, που εξακολουθεί να επιβάλλει δρακόντεια μέτρα που οδήγησαν πολλούς πολίτες να ακυρώσουν τις δραστηριότητές τους για τα Χριστούγεννα, παρά το γεγονός ότι μόλις 15 άτομα νοσηλεύτηκαν λόγω της Omicron και μόλις ένα άτομο πέθανε.
Εικόνα
Παραπληροφόρηση

Στην Αγγλία, ο καθηγητής Chris Whitty φαίνεται να αγνοεί δεδομένα από τη Νότια Αφρική και δήλωσε υπάρχουν πάνω από 4.000 νοσηλείες την ημέρα από την Omicron.
Υπάρχει επίσης μια εμμονή στη θέση ότι είναι «πολύ νωρίς» να κάνουμε κρίσεις σχετικά με δεδομένα που προέρχονται από τη Νότια Αφρική, παρά τα στοιχεία αυτά που επί εβδομάδες επιβεβαιώνουν ότι η Omicron συνδέεται με ήπια νόσηση και δεν προκαλεί «έμφραγμα» στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης