Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε παιδιά που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με Pfizer

ΗΠΑ: Κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε παιδιά που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με Pfizer
Τα κρούσματα είχαν ήπια κλινική πορεία, ανέφερε το CDC
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφεραν ότι έλαβαν αναφορές για οκτώ περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, ενός τύπου καρδιακής φλεγμονής, σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό σύμφωνα με το Reuters.
Το CDC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας σε αγόρια ηλικίας 16-17 ετών θα μπορούσαν να είναι περισσότερα από 69 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο στις δεύτερες δόσεις που χορηγήθηκαν και περίπου 40 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο σε αγόρια ηλικίας 12-15 ετών.
Το CDC δεν ξεκαθάρισε εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των κρουσμάτων μυοκαρδίτιδας και του εμβολίου, ούτε αποκάλυψε το ποσοστό μυοκαρδίτιδας στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα χωρίς εμβολιασμό.
Ο οργανισμός είπε ότι είχαν χορηγηθεί πάνω από 7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών τη στιγμή που εξέτασε τα δεδομένα, με 5,1 εκατομμύρια πρώτες δόσεις και 2 εκατομμύρια δεύτερες δόσεις.
Τα κρούσματα είχαν ήπια κλινική πορεία, ανέφερε το CDC.

Την ίδια ώρα αναθεωρεί ο CDC: Υψηλότερα των προηγούμενων εκτιμήσεων τα ποσοστά θρομβώσεων μετά το Johnson & Johnson

Το ποσοστό των θρομβώσεων που εμφανίζονται σε άτομα που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως είναι υψηλότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί, ανέφερε την Πέμπτη 16/12 υποεπιτροπή της ομάδας εμπειρογνωμόνων των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Περιπτώσεις θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοπενίας, το οποίο περιλαμβάνει θρόμβους αίματος που συνοδεύονται από χαμηλό επίπεδο αιμοπεταλίων, έχουν αναφερθεί στο παρελθόν σε λήπτες του εμβολίου της Johnson & Johnson. 
Έκτοτε, έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία που συνδέουν το σύνδρομο με το εμβόλιο.

Η προηγούμενη μελέτη - Ο κίνδυνος για τις γυναίκες 


Ερευνητές του CDC τον περασμένο μήνα διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Johnson & Johnson (J&J) ήταν πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν το σύνδρομο σε σύγκριση με άτομα που έκαναν εμβόλιο Moderna ή Pfizer για τον COVID-19.
Το ποσοστό αναφοράς στο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS), ένα σύστημα που διαχειρίζεται το CDC και η FDA, ήταν 3,55 ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν για το εμβόλιο Johnson & Johnson, σε σύγκριση με 0,0057 ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγήθηκαν μετά από ένα από τα άλλα εμβόλια .
Το ποσοστό ήταν το υψηλότερο μεταξύ των γυναικών ηλικίας 30 έως 39 ετών.
Από τις 16 Δεκεμβρίου, 1.700 περιπτώσεις TTS μετά τη χορήγηση του εμβολίου J&J αναφέρθηκαν στη VAERS, σύμφωνα με μια επισκόπηση της βάσης δεδομένων των Epoch Times.
Υπήρξαν επίσης 1.429 αναφορές θρόμβωσης και 265 αναφορές θρομβοπενίας.
Συνολικά, οι συνθήκες λέγεται ότι είχαν ως αποτέλεσμα 89 θανάτους.
Το VAERS είναι ένα παθητικό σύστημα στο οποίο ο καθένας μπορεί να αναφέρει, αλλά οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο αριθμός των αναφορών που υποβάλλονται στο σύστημα είναι ένας μικρός αριθμός προβλημάτων μετά τον εμβολιασμό.
Ο FDA ενημέρωσε τα στοιχεία για το εμβόλιο αυτή την εβδομάδα, προειδοποιώντας τα άτομα με ιστορικό TTS μετά τον εμβολιασμό να μην κάνουν το εμβόλιο J&J.
Το TTS αναφέρεται πλέον ως αντένδειξη.
Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν ενδεχομένως να λάβουν ιατρικές εξαιρέσεις από τις εντολές εμβολίων εάν είχαν ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε εμβόλια με φορέα αδενοϊού όπως το εμβόλιο J&J.
«Ο FDA συνεχίζει να διαπιστώνει ότι τα γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολίου Janssen για τον COVID-19 υπερτερούν των γνωστών και πιθανών κινδύνων του σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Τα άτομα θα πρέπει να μιλήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για να καθορίσουν ποιο εμβόλιο COVID-19 είναι πιο κατάλληλο για τη δική τους κατάσταση», ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση.
Η J&J είπε στα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε μια δήλωση ότι οι αξιωματούχοι της εταιρείας εργάζονται για την κατανόηση και την επικοινωνία όλων των γνωστών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένου του TTS, και «υποστηρίζουν σθεναρά την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σημεία και τα συμπτώματα αυτού του σπάνιου συμβάντος».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης