Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: 22 νεκροί και πολλοί στο νοσοκομείο από κατανάλωση παράνομου ποτού

Τουρκία: 22 νεκροί και πολλοί στο νοσοκομείο από κατανάλωση παράνομου ποτού
Οι θάνατοι από παράνομο αλκοόλ δεν είναι ασυνήθιστοι στην Τουρκία, όπου οι άνθρωποι, αντιμέτωποι με τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των αλκοολούχων ποτών, επιδιώκουν να αγοράσουν φθηνότερα ποτά ή να στραφούν στο σπιτικό ποτό

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κωνσταντινούπολη και άλλοι 16 οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων κάποιοι σε σοβαρή κατάσταση, μετά από κατανάλωση παράνομου αλκοόλ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.
Εντεκα από τους νεκρούς και πέντε από τους νοσηλευόμενους ήταν ξένοι υπήκοοι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Δεν διευκρίνισε ούτε έδωσε λεπτομέρειες για την εθνικότητα των θυμάτων.
Τέσσερις ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με τους θανάτους, με τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για πάταξη της διακίνησης επικίνδυνων λαθραίων ποτών σε ολόκληρη την Τουρκία πριν από Πρωτοχρονιάτικες γιορτές.
Την Πέμπτη, το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από δηλητηρίαση με αλκοόλη μεθανόλης σε εννέα τουρκικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης.
Οι αρχές ξεκίνησαν μια πανεθνική επιχείρηση για την καταστολή της παράνομης παραγωγής οινοπνευματούχων, πραγματοποιώντας επιδρομές σε περίπου 300 σημεία, και κατασχέθηκαν χιλιάδες λίτρα παραποιημένου αλκοόλ.
Τουλάχιστον 85 ύποπτοι συνελήφθησαν.
Οι θάνατοι από παράνομο αλκοόλ δεν είναι ασυνήθιστοι στην Τουρκία, όπου οι άνθρωποι, αντιμέτωποι με τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των αλκοολούχων ποτών, επιδιώκουν να αγοράσουν φθηνότερα ποτά ή να στραφούν στο σπιτικό ποτό.
Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και οι φόροι της κυβέρνησης έχουν εκτινάξει τις τιμές του αλκοόλ σε ρεκόρ όλων των εποχών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης