Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Νέο μοριακό τεστ ειδικά για την μετάλλαξη Omicron

Κορωνοϊός: Νέο μοριακό τεστ ειδικά για την μετάλλαξη Omicron
Η αρχική αξιολόγηση του τεστ με τη χρήση υπολογιστών και βιοπληροφορικής (in silico) έδειξε ότι μπορεί να “πιάσει” με επιτυχία την παραλλαγή Omicron

Μια μοριακή μέθοδος ανίχνευσης ειδικά για τη νέα παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Κοινού Κέντρων Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το JRC κάλεσε τα εργαστήρια από ολόκληρο τον κόσμο να επιβεβαιώσουν σε κλινικά δείγματα (in vivo) την αξιοπιστία του νέου τεστ που ονομάστηκε OmMet.
Η μέθοδος ανίχνευσης βασίζεται στην ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική RT-qPCR.
Η αρχική αξιολόγηση του τεστ με τη χρήση υπολογιστών και βιοπληροφορικής (in silico) έδειξε ότι μπορεί να “πιάσει” με επιτυχία την παραλλαγή Omicron.
Το τεστ μπορεί να αξιοποιηθεί από οποιοδήποτε εργαστήριο είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μοριακά τεστ τύπου RT-PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης σε πραγματικό χρόνο).
Το JRC ανακοίνωσε ότι αμέσως κατέστησε διαθέσιμο το νέο τεστ στην ΕΕ και στην επιστημονική κοινότητα, έτσι ώστε να βοηθήσει στην επιδημιολογική επιτήρηση, καθώς γίνεται ένας «αγώνας δρόμου» ενάντια στον χρόνο, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η Omicron.  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης